Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Colac cu brânză și spanac

O rețetă servită de Violeta Postolache.

Pași de preparare

  • Din ingredientele de mai sus frământăm un aluat ce va avea consistență elastică. Atenție, cantitatea de făină poate varia, vă recomand să puneți mai puțină pentru început, apoi adăugați puțin câte puțin până aluatul ajunge la consistența optimă și nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.

  • Cât stă aluatul la dospit pregătim umplutura. Spanacul decongelat îl scurgem și îl punem într-un bol. Adăugăm brânza, ouăle, sarea de mare și piperul. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă pe care o păstrăm la frigider până în momentul folosirii.

  • Tapetăm o formă rotundă cu hârtie de copt (diametrul 32). Împărțim aluatul în două. Întindem două dreptunghiuri de aluat aproximativ egale. Împărțim umplutura în două și o оbtinem în strat uniform deasupra celor două dreptunghiuri de aluat.

  • Rulăm strâns și vom obține două rulouri. Cu un cuțit foarte bine ascuțit vom tăia capetele rulourilor și le vom așeza în mijlocul formei în picioare, având astfel aspectul unor trandafirași.

  • Vom tăia rulourile obținute în niște triunghiuri nu foarte mari.

  • Tapetăm forma cu hârtie de copt și începem să asamblam colacul. Așezăm triunghiurile pe margini lăsând distanță între ele fiindcă vor mai crește la copt. Ungem cu gălbenușul de ou bătut cu lapte și dăm la cuptor la 160 de grade pentru 60 minute, până ce colacul se va rumeni frumos.

Rețete care te-ar putea interesa

Colac cu brânză și spanac
0 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p>Pentru aluat:</p>
  • <p>100 ml. lapte</p>
  • <p>100 ml. apă minerală</p>
  • <p>100 ml. ulei</p>
  • <p>600 g făină</p>
  • <p>1 linguriță cu zahăr</p>
  • <p>1/2 linguriță cu sare</p>
  • <p>3,5 g drojdie uscată</p>
  • <p>Pentru umplutură:</p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/spanac-congelat-frunze-tocate">200 g Spanac tocat Bonduelle</a></p>
  • <p>400 g br&acirc;nză proaspată</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>Sare de mare</p>
  • <p>Piper alb</p>
  • <p>Pentru uns:</p>
  • <p>2 gălbenușuri</p>
  • <p>2 linguri lapte</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Din ingredientele de mai sus frământăm un aluat ce va avea consistență elastică. Atenție, cantitatea de făină poate varia, vă recomand să puneți mai puțină pentru început, apoi adăugați puțin câte puțin până aluatul ajunge la consistența optimă și nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul.

  • Pasul 2

    Cât stă aluatul la dospit pregătim umplutura. Spanacul decongelat îl scurgem și îl punem într-un bol. Adăugăm brânza, ouăle, sarea de mare și piperul. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă pe care o păstrăm la frigider până în momentul folosirii.

  • Pasul 3

    Tapetăm o formă rotundă cu hârtie de copt (diametrul 32). Împărțim aluatul în două. Întindem două dreptunghiuri de aluat aproximativ egale. Împărțim umplutura în două și o оbtinem în strat uniform deasupra celor două dreptunghiuri de aluat.

  • Pasul 4

    Rulăm strâns și vom obține două rulouri. Cu un cuțit foarte bine ascuțit vom tăia capetele rulourilor și le vom așeza în mijlocul formei în picioare, având astfel aspectul unor trandafirași.

  • Pasul 5

    Vom tăia rulourile obținute în niște triunghiuri nu foarte mari.

  • Pasul 6

    Tapetăm forma cu hârtie de copt și începem să asamblam colacul. Așezăm triunghiurile pe margini lăsând distanță între ele fiindcă vor mai crește la copt. Ungem cu gălbenușul de ou bătut cu lapte și dăm la cuptor la 160 de grade pentru 60 minute, până ce colacul se va rumeni frumos.