Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gundel palacsinta - clătitele ungurești

Grundel este cea mai populară clătită din Ungaria.

Pași de preparare

  • Clătitele: ouăle cu laptele, apa, făina și sare se amestecă într-un castron până ce capătă consistența unei smântâni. Pe tigaia încinsă se varsă aluatul cu o lingură mare și se întinde pe toată suprafața tigăii, după ce se rumenește pe o parte, se întoarce clătita. Clătitele se așează pe o farfurie una peste alta pentru a se menține calde mai mult timp.
  • Umplutura: încălzim crema, adăugăm toate ingrediente și amestecăm bine. Este preferabil să facem clătitele cu o zi înainte. Se lasă la macerat în rom stafidele și coaja de portocală cu zahăr, aceasta va da o aromă deosebită umpluturii.
  • Sosul de ciocolată: crema se încălzește pe foc mic adăugând bucățele de ciocolată și zahăr vanilat până se dizolvă totul și se omogenizează. La final se adaugă 2-3 linguri de rom și se amestecă bine.

Rețete care te-ar putea interesa

Gundel palacsinta - clătitele ungurești
3 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • Pentru clătite:
  • 2 ouă
  • 1 pahar făină
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar apă
  • 1 strop sare
  • Umplutura:
  • 1 pahar nucă pisată
  • 1 pahar stafide
  • 1 pahar coajă de portocală rasă
  • 1/2 pahar zahăr pudră
  • 1/2 pahar smântână dulce
  • 1 pahar rom
  • Scorțișoară după gust
  • Sosul de ciocolată:
  • 1/2 pahar frișcă
  • 1 ciocolată neagră
  • Rom după gust
  • Zahăr vanilat după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Clătitele: ouăle cu laptele, apa, făina și sare se amestecă într-un castron până ce capătă consistența unei smântâni. Pe tigaia încinsă se varsă aluatul cu o lingură mare și se întinde pe toată suprafața tigăii, după ce se rumenește pe o parte, se întoarce clătita. Clătitele se așează pe o farfurie una peste alta pentru a se menține calde mai mult timp.

  • Pasul 2

    Umplutura: încălzim crema, adăugăm toate ingrediente și amestecăm bine. Este preferabil să facem clătitele cu o zi înainte. Se lasă la macerat în rom stafidele și coaja de portocală cu zahăr, aceasta va da o aromă deosebită umpluturii.

  • Pasul 3

    Sosul de ciocolată: crema se încălzește pe foc mic adăugând bucățele de ciocolată și zahăr vanilat până se dizolvă totul și se omogenizează. La final se adaugă 2-3 linguri de rom și se amestecă bine.