1. >Rețete
  2. >Gundel palacsinta - clătitele ungurești

Gundel palacsinta - clătitele ungurești

Grundel este cea mai populară clătită din Ungaria.
Mediu
3 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
Pentru clătite:

2 ouă

1 pahar făină

1 pahar lapte

1 pahar apă

1 strop sare

Umplutura:

1 pahar nucă pisată

1 pahar stafide

1 pahar coajă de portocală rasă

1/2 pahar zahăr pudră

1/2 pahar smântână dulce

1 pahar rom

Scorțișoară după gust

Sosul de ciocolată:

1/2 pahar frișcă

1 ciocolată neagră

Rom după gust

Zahăr vanilat după gust
Ingrediente pentru 3 persoane
Pentru clătite:

2 ouă

1 pahar făină

1 pahar lapte

1 pahar apă

1 strop sare

Umplutura:

1 pahar nucă pisată

1 pahar stafide

1 pahar coajă de portocală rasă

1/2 pahar zahăr pudră

1/2 pahar smântână dulce

1 pahar rom

Scorțișoară după gust

Sosul de ciocolată:

1/2 pahar frișcă

1 ciocolată neagră

Rom după gust

Zahăr vanilat după gust
  1. Pași 1
    Clătitele: ouăle cu laptele, apa, făina și sare se amestecă într-un castron până ce capătă consistența unei smântâni. Pe tigaia încinsă se varsă aluatul cu o lingură mare și se întinde pe toată suprafața tigăii, după ce se rumenește pe o parte, se întoarce clătita. Clătitele se așează pe o farfurie una peste alta pentru a se menține calde mai mult timp.
  2. Pași 2
    Umplutura: încălzim crema, adăugăm toate ingrediente și amestecăm bine. Este preferabil să facem clătitele cu o zi înainte. Se lasă la macerat în rom stafidele și coaja de portocală cu zahăr, aceasta va da o aromă deosebită umpluturii.
  3. Pași 3
    Sosul de ciocolată: crema se încălzește pe foc mic adăugând bucățele de ciocolată și zahăr vanilat până se dizolvă totul și se omogenizează. La final se adaugă 2-3 linguri de rom și se amestecă bine.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...