Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Poffertjes - clătite olandeze

Prăjituri olandeze tradiționale, asemănătoare cu clătitele, dar mult mai dulci și mai mici.

Pași de preparare

  • Se încălzește laptele.
  • Se amestecă sarea cu făină și se face în mijloc o adâncitură. Se amestecă o cantitate mică de lapte cald cu drojdie și se pune în adâncitură, împreună cu 2/3 din laptele rămas.
  • Se amestecă până se obține un aluat cu consistență unitară, netedă și pufoasă. Se adaugă restul de lapte cald, continuând să frământați.
  • Se acoperă aluatul cu un prosop umed și se lasă la loc cald, de exemplu pe plită, o oră.
  • Se unge tigaia specială de poffertjes cu unt sau margarină. Se umple fiecare din adânciturile tigăii cu aluat și se prăjește pe ambele părți până prinde o coajă aurie.

Rețete care te-ar putea interesa

Poffertjes - clătite olandeze
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 250 g făină
  • 50 g unt sau margarină
  • 400 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 5 g sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încălzește laptele.

  • Pasul 2

    Se amestecă sarea cu făină și se face în mijloc o adâncitură. Se amestecă o cantitate mică de lapte cald cu drojdie și se pune în adâncitură, împreună cu 2/3 din laptele rămas.

  • Pasul 3

    Se amestecă până se obține un aluat cu consistență unitară, netedă și pufoasă. Se adaugă restul de lapte cald, continuând să frământați.

  • Pasul 4

    Se acoperă aluatul cu un prosop umed și se lasă la loc cald, de exemplu pe plită, o oră.

  • Pasul 5

    Se unge tigaia specială de poffertjes cu unt sau margarină. Se umple fiecare din adânciturile tigăii cu aluat și se prăjește pe ambele părți până prinde o coajă aurie.