Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ciulama de ciuperci

Ciuperci delicioase, asezonate cu un sos cremos, o rețetă perfectă pentru prânz sau cină

Pași de preparare

  • Tocăm mărarul mărunt și pătrunjelul în bucăți mai mari și scurgem ciupercile de lichid.

  • Punem 30 g unt într-o cratiță la foc mic și îl lăsăm să se topească. Adăugăm treptat făina amestecând rapid cu un tel. Luăm tigaia de pe foc și adăugăm laptele peste care se presară piper. Amestecăm totul bine și mai lăsăm la foc aproximativ 5 minute, până se încheagă bine compoziția. La final se adaugă mărarul tocat și se amestecă cu restul compoziției.

  • Punem ciupercile și restul de unt într-o cratiță și presărăm cu sare. Fierbem ciupercile la foc mediu 5 minute.

  • După ce au fiert ciupercile, adăugăm sosul și mai lăsăm la foc 5 minute.

  • Oprim focul. Garnisim la servire cu puțin pătrunjel tocat.

Rețete care te-ar putea interesa

Ciulama de ciuperci
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href=https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate target=_blank rel=noopener><strong>2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>400 ml lapte</p>
  • <p>70 g unt</p>
  • <p>&frac12; legătură mărar</p>
  • <p>&frac12; legătură pătrunjel</p>
  • <p>2 linguri de făină</p>
  • <p>sare</p>
  • <p>piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm mărarul mărunt și pătrunjelul în bucăți mai mari și scurgem ciupercile de lichid.

  • Pasul 2

    Punem 30 g unt într-o cratiță la foc mic și îl lăsăm să se topească. Adăugăm treptat făina amestecând rapid cu un tel. Luăm tigaia de pe foc și adăugăm laptele peste care se presară piper. Amestecăm totul bine și mai lăsăm la foc aproximativ 5 minute, până se încheagă bine compoziția. La final se adaugă mărarul tocat și se amestecă cu restul compoziției.

  • Pasul 3

    Punem ciupercile și restul de unt într-o cratiță și presărăm cu sare. Fierbem ciupercile la foc mediu 5 minute.

  • Pasul 4

    După ce au fiert ciupercile, adăugăm sosul și mai lăsăm la foc 5 minute.

  • Pasul 5

    Oprim focul. Garnisim la servire cu puțin pătrunjel tocat.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.