Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ciorbă de fasole caraibeană

Ciorba de fasole caraibeană

Pași de preparare

  • Se cufundă fasolea în apă rece și se lasă 4 ore la înmuiat.

  • Se leagă mirodeniile cu o bucată lungă de sfoară albă, pentru a forma un bouquet garni.

  • Într-o tigaie cu ulei, se prăjește ușor un pic de morcov tocat, ceapă și țelina din bouquet garni.

  • Se strecoară fasolea și se acoperă din nou cu apă rece proaspătă, astfel încât să se găsească la 5-8 cm sub suprafața apei. Se aduce la fierbere, se gătește timp de 10 minute pe foc potrivit, apoi se micșorează flacăra și se mai gătește 2-3 ore, până se înmoaie fasolea.

  • Fasolea se sărează atunci când este încă moale. Se adaugă legumele prăjite cu slănina, se drege cu oregano și cu chimen. Se adaugă sherry și sucul de lămâie, apoi roșiile. Se sărează după gust și se condimentează cu piper măcinat.

  • Se aduce ciorba la fierbere și se mai fierbe aprox. 30 minute la foc mic. Cu ajutorul unei linguri, se strivește o parte din boabele de fasole pe peretele oalei, pentru a mai îngroșa ciorba. Se taie în bucăți mici avocado și ceapa mică, se toacă coriandrul și ardeii iuți.

Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbă de fasole caraibeană
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 tulpini de țelină
  • 3 felii groase de slănină
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 linguriță chimen (cu vârf)
  • 1 păhărel sherry sec
  • 2 conserve de tomate bucăți
  • 1/2 suc de lămâie
  • Sare
  • Piper
  • Adițional:
  • 1 avocado
  • Ceapă tânără
  • Coriandru proaspăt
  • Ardei iute proaspăt
  • 1 lămâie verde
  • Pentru decor:
  • Frunze de pătrunjel
  • 1 frunză de dafin
  • 2 rămurele de cimbru
  • 1 rămurică de rozmarin
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se cufundă fasolea în apă rece și se lasă 4 ore la înmuiat.

  • Pasul 2

    Se leagă mirodeniile cu o bucată lungă de sfoară albă, pentru a forma un bouquet garni.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie cu ulei, se prăjește ușor un pic de morcov tocat, ceapă și țelina din bouquet garni.

  • Pasul 4

    Se strecoară fasolea și se acoperă din nou cu apă rece proaspătă, astfel încât să se găsească la 5-8 cm sub suprafața apei. Se aduce la fierbere, se gătește timp de 10 minute pe foc potrivit, apoi se micșorează flacăra și se mai gătește 2-3 ore, până se înmoaie fasolea.

  • Pasul 5

    Fasolea se sărează atunci când este încă moale. Se adaugă legumele prăjite cu slănina, se drege cu oregano și cu chimen. Se adaugă sherry și sucul de lămâie, apoi roșiile. Se sărează după gust și se condimentează cu piper măcinat.

  • Pasul 6

    Se aduce ciorba la fierbere și se mai fierbe aprox. 30 minute la foc mic. Cu ajutorul unei linguri, se strivește o parte din boabele de fasole pe peretele oalei, pentru a mai îngroșa ciorba. Se taie în bucăți mici avocado și ceapa mică, se toacă coriandrul și ardeii iuți.