Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ciorba de perișoare

O ciorbă tradițională foarte gustoasă

Pași de preparare

  • Tocăm legumele: ceapa, țelina, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul în bucăți mari cu o grosime de 1-2mm, în diferite forme.

  • Pregătim perișoarele: peste carnea tocată punem orezul prefiert înainte (conform indicațiilor de pe ambalaj), pătrunjel, ouăle, patrunjelul tocat mărunt, sare și piper. Amestecam foarte bine Ingredientele cu mâna și formăm niște biluțe, pe care ulterior le vom fierbe în ciorbă.

  • Într-o oală mare punem ulei și călim legumele pe care le-am tocat la pasul 1, circa 4 minute. După care adăugăm stoc de vita peste și lăsăm să fiarbă. După ce aproape au fiert legumele adăugăm mazărea, fasolea verde păstăi și roșiile cuburi. Condimentam cu sare și cu apa atât cât este nevoie.

  • Adăugăm și perișoarele și fierbem la foc mediu 20 minute. Punem și bulionul și borșul fiert înainte și mai ținem pe foc 10 minute. Decorăm ciorba cu leuștean proaspăt sau pătrunjel după gustul fiecăruia.

Rețete care te-ar putea interesa

Ciorba de perișoare
5 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • <p><a title=Fasole verde pastai href=https://bonduelle.ro/produs/conserva-fasole-pastai>200 g Fasole verde păstăi rotunde, tăiate Bonduelle</a></p>
  • <p><a title=Mazare boabe href=https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde>1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle</a></p>
  • <p>300 g carne tocată, amestec porc și vită</p>
  • <p>200 g roșii cubulețe la conservă</p>
  • <p>5 linguri bulion</p>
  • <p>70 g orez prefiert</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>5 morcovi</p>
  • <p>1 dovlecel</p>
  • <p>1 ardei gras roșu</p>
  • <p>1 țelină</p>
  • <p>1 ceapă albă</p>
  • <p>2 legături leuștean</p>
  • <p>1 legătură pătrunjel</p>
  • <p>2 l stoc de vită</p>
  • <p>1 l borș</p>
  • <p>3 linguri ulei</p>
  • <p>sare, piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm legumele: ceapa, țelina, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul în bucăți mari cu o grosime de 1-2mm, în diferite forme.

  • Pasul 2

    Pregătim perișoarele: peste carnea tocată punem orezul prefiert înainte (conform indicațiilor de pe ambalaj), pătrunjel, ouăle, patrunjelul tocat mărunt, sare și piper. Amestecam foarte bine Ingredientele cu mâna și formăm niște biluțe, pe care ulterior le vom fierbe în ciorbă.

  • Pasul 3

    Într-o oală mare punem ulei și călim legumele pe care le-am tocat la pasul 1, circa 4 minute. După care adăugăm stoc de vita peste și lăsăm să fiarbă. După ce aproape au fiert legumele adăugăm mazărea, fasolea verde păstăi și roșiile cuburi. Condimentam cu sare și cu apa atât cât este nevoie.

  • Pasul 4

    Adăugăm și perișoarele și fierbem la foc mediu 20 minute. Punem și bulionul și borșul fiert înainte și mai ținem pe foc 10 minute. Decorăm ciorba cu leuștean proaspăt sau pătrunjel după gustul fiecăruia.