Pași de preparare
-
Fierbem broccoli, apoi îl strecurăm și îl lăsăm să se răcească. Avocado se taie pe lungime, se scoate sâmburele, apoi se scobește cu o lingură, încercând să păstrăm coaja întreagă, pentru a o putea folosi drept farfurie. Într-un castron se pisează cu furculița (nu se paseaza foarte tare) broccoli și avocado.
-
Păstârnacul se curăță, se spală și se taie felii subțiri pe lungime. Dovlecelul se taie felii subțiri cu tot cu coajă. Se pun într-un vas, se asezonează cu sare și piper (sau mirodeniile preferate), se stropesc cu ulei și se amestecă bine. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se pun la cuptor la foc potrivit, aproximativ 50 minute sau până când devin ușor crocante.
-
Eu pun separat fiecare legumă, întrucât timpul de copt diferă (dovlecelul se face în aproximativ 35 minute). Se servesc reci, ca aperitiv.