Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chipsuri de legume cu guacamole cu broccoli

Cele mai delicioase și sănătoase chipsuri, alături de un sos cu aer exotic. Aglaita Savinescu

Pași de preparare

  • Fierbem broccoli, apoi îl strecurăm și îl lăsăm să se răcească. Avocado se taie pe lungime, se scoate sâmburele, apoi se scobește cu o lingură, încercând să păstrăm coaja întreagă, pentru a o putea folosi drept farfurie. Într-un castron se pisează cu furculița (nu se paseaza foarte tare) broccoli și avocado.

  • Păstârnacul se curăță, se spală și se taie felii subțiri pe lungime. Dovlecelul se taie felii subțiri cu tot cu coajă. Se pun într-un vas, se asezonează cu sare și piper (sau mirodeniile preferate), se stropesc cu ulei și se amestecă bine. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se pun la cuptor la foc potrivit, aproximativ 50 minute sau până când devin ușor crocante.

  • Eu pun separat fiecare legumă, întrucât timpul de copt diferă (dovlecelul se face în aproximativ 35 minute). Se servesc reci, ca aperitiv.

Rețete care te-ar putea interesa

Chipsuri de legume cu guacamole cu broccoli
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 1 Avocado
  • 1 cățel usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 roșie mică
  • 1 vârf piper
  • 1 vârf sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 păstârnac
  • 1 dovlecel
  • 1/2 linguriță zeamă de lime
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem broccoli, apoi îl strecurăm și îl lăsăm să se răcească. Avocado se taie pe lungime, se scoate sâmburele, apoi se scobește cu o lingură, încercând să păstrăm coaja întreagă, pentru a o putea folosi drept farfurie. Într-un castron se pisează cu furculița (nu se paseaza foarte tare) broccoli și avocado.

  • Pasul 2

    Păstârnacul se curăță, se spală și se taie felii subțiri pe lungime. Dovlecelul se taie felii subțiri cu tot cu coajă. Se pun într-un vas, se asezonează cu sare și piper (sau mirodeniile preferate), se stropesc cu ulei și se amestecă bine. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se pun la cuptor la foc potrivit, aproximativ 50 minute sau până când devin ușor crocante.

  • Pasul 3

    Eu pun separat fiecare legumă, întrucât timpul de copt diferă (dovlecelul se face în aproximativ 35 minute). Se servesc reci, ca aperitiv.