Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chifteluțe mexicane

O rețetă inedită pentru momente savuroase.

Pași de preparare

  • Tăiem ceapa mărunt și strivim usturoiul. Călim cele doua ingrediente în puțin ulei de masline, apoi adăugăm orezul. Când boabele de orez capătă un aspect opac, adăugăm vinul alb și îl lăsăm să se absoarbă.

  • Amestecăm conținutul și adăugăm sucul de roșii în 3 tranșe, una câte una, doar atunci când lichidul este aproape absorbit.

  • După ultima tranșă, adăugăm 1/2 de conservă Mexicana Fasole Roșie cu porumb în sos de chilli. Condimentăm după gust cu sare, piper și nucșoară. Gustăm, iar dacă orezul pare prea tare, îl mai lăsăm puțin la foc Și adăugăm puțin busuioc. Când conținutul se răcește, se lasă la frigider 1-2 ore.

  • Odată răcit, facem chifteluțe cu diametrul de 5-6 cm în jurul unei bile de mozzarela. Trecem chiftelele prin pesmet, ouă și făină, dupa care le prăjim în ulei pâna se rumenesc. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Chifteluțe mexicane
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle
  • 1 ceapă
  • 150 g risotto
  • 150 ml. vin alb sec
  • 500 ml. suc de roșii
  • 2 căţei de usturoi
  • Sare, piper, nucșoară, busuioc
  • 2 ouă
  • Pesmet
  • Ulei pentru gătit
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tăiem ceapa mărunt și strivim usturoiul. Călim cele doua ingrediente în puțin ulei de masline, apoi adăugăm orezul. Când boabele de orez capătă un aspect opac, adăugăm vinul alb și îl lăsăm să se absoarbă.

  • Pasul 2

    Amestecăm conținutul și adăugăm sucul de roșii în 3 tranșe, una câte una, doar atunci când lichidul este aproape absorbit.

  • Pasul 3

    După ultima tranșă, adăugăm 1/2 de conservă Mexicana Fasole Roșie cu porumb în sos de chilli. Condimentăm după gust cu sare, piper și nucșoară. Gustăm, iar dacă orezul pare prea tare, îl mai lăsăm puțin la foc Și adăugăm puțin busuioc. Când conținutul se răcește, se lasă la frigider 1-2 ore.

  • Pasul 4

    Odată răcit, facem chifteluțe cu diametrul de 5-6 cm în jurul unei bile de mozzarela. Trecem chiftelele prin pesmet, ouă și făină, dupa care le prăjim în ulei pâna se rumenesc. Poftă bună!