Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chec cu spanac

Un deliciu cu spanac. O îmbinare perfectă de gusturi, arome și culori. Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Toacă mărunt ceapa și amestec-o cu carnea, ouăle, menta, sarea și piperul, după gust.

  • Lasă să se odihnească amestecul. Într-o cratiță topește o lingură de unt, adaugă prazul, usturoiul zdrobit, apoi adaugă spanacul congelat. Lasă 8-10 minute, amestecând des. Adaugă pesmetul și sărează după gust.

  • Unge o formă de chec cu unt și tapeteaz-o cu un strat din compoziția de carne. Pune apoi spanacul și acoperă cu carne. Presează bine, să aibă o formă de chec. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 de minute. Poate fi servit cald sau rece. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Chec cu spanac
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle
  • 700 g carne curcan
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 1 linguriță mentă tocată
  • 1-2 fire praz
  • 4-5 căței usturoi
  • 2 linguri pesmet auriu picant
  • 2 lingură unt
  • 1 praf piper proaspăt măcinat
  • 1 praf sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Toacă mărunt ceapa și amestec-o cu carnea, ouăle, menta, sarea și piperul, după gust.

  • Pasul 2

    Lasă să se odihnească amestecul. Într-o cratiță topește o lingură de unt, adaugă prazul, usturoiul zdrobit, apoi adaugă spanacul congelat. Lasă 8-10 minute, amestecând des. Adaugă pesmetul și sărează după gust.

  • Pasul 3

    Unge o formă de chec cu unt și tapeteaz-o cu un strat din compoziția de carne. Pune apoi spanacul și acoperă cu carne. Presează bine, să aibă o formă de chec. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 de minute. Poate fi servit cald sau rece. Poftă bună!