1. >Rețete
  2. >Chec cu spanac

Chec cu spanac

Un deliciu cu spanac. O îmbinare perfectă de gusturi, arome și culori.
Ușor
5 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle

700 g carne curcan

2 ouă

2 cepe

1 linguriță mentă tocată

1-2 fire praz

4-5 căței usturoi

2 linguri pesmet auriu picant

2 lingură unt

1 praf piper proaspăt măcinat

1 praf sare
Ingrediente pentru 5 persoane
1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle

700 g carne curcan

2 ouă

2 cepe

1 linguriță mentă tocată

1-2 fire praz

4-5 căței usturoi

2 linguri pesmet auriu picant

2 lingură unt

1 praf piper proaspăt măcinat

1 praf sare
  1. Pași 1
    Toacă mărunt ceapa și amestec-o cu carnea, ouăle, menta, sarea și piperul, după gust.
  2. Pași 2
    Lasă să se odihnească amestecul. Într-o cratiță topește o lingură de unt, adaugă prazul, usturoiul zdrobit, apoi adaugă spanacul congelat. Lasă 8-10 minute, amestecând des. Adaugă pesmetul și sărează după gust.
  3. Pași 3
    Unge o formă de chec cu unt și tapeteaz-o cu un strat din compoziția de carne. Pune apoi spanacul și acoperă cu carne. Presează bine, să aibă o formă de chec. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 de minute. Poate fi servit cald sau rece. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă