Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chec aperitiv

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Anamaria Olpretean

Pași de preparare

  • Ciupercile și șunca le tăiem feliuțe sau cubulețe. Ouăle le batem cu un tel, adăugăm laptele, uleiul, sare, piper și nucșoară după gust.

  • Acum adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt, și omogenizăm bine. Trebuie să rezulte un aluat nu foarte gros, dar nici prea subțire.

  • Amestecăm compoziția de mai sus cu ciupercile, mazărea fiartă și scursă, șunca și telemeaua.

  • Le amestecăm bine și turnăm compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Coacem cca 40-45 de minute, până stă legat și începe să se rumenească. Îl lăsăm să se răcească complet, după care îl putem tăia. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Chec aperitiv
10 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde">150 g Mazăre verde dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>3 ouă</p>
  • <p>150 g telemea</p>
  • <p>150 g șuncă de pui</p>
  • <p>150 g ciuperci</p>
  • <p>1 plic praf de copt</p>
  • <p>70 ml. ulei de floarea soarelui</p>
  • <p>70 ml. lapte</p>
  • <p>5 linguri făină</p>
  • <p>1 linguriță sare</p>
  • <p>1 linguriță piper</p>
  • <p>1 linguriță nucșoară</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ciupercile și șunca le tăiem feliuțe sau cubulețe. Ouăle le batem cu un tel, adăugăm laptele, uleiul, sare, piper și nucșoară după gust.

  • Pasul 2

    Acum adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt, și omogenizăm bine. Trebuie să rezulte un aluat nu foarte gros, dar nici prea subțire.

  • Pasul 3

    Amestecăm compoziția de mai sus cu ciupercile, mazărea fiartă și scursă, șunca și telemeaua.

  • Pasul 4

    Le amestecăm bine și turnăm compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Coacem cca 40-45 de minute, până stă legat și începe să se rumenească. Îl lăsăm să se răcească complet, după care îl putem tăia. Poftă bună!