Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeață

O rețetă rapidă pentru o seară frumoasă în familie.

Pași de preparare

  • Se taie cartofii în coajă în jumătate, fiecare pereche de cartofi se învelește în folie de aluminiu. Se pun cartofii într-o formă de copt, se așază deasupra încă o folie și se dau la cuptorul pre-încălzit la 220°C timp de 40-45 de minute.

  • Pentru umplutură, se dezgheață spanacul, se taie toate verdețurile, se adaugă sare, piper, ulei de măsline și se amestecă împreună.

  • Când sunt cartofii gata, se scoate miezul din fiecare jumătate, miezul cartofilor se pasează într-un piure și se adaugă la umplutură.

  • Se umplu cartofii cu umplutura și se dau la cuptor încă 10 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Sos Tahina - sos de susan

Sos Tahina - sos de susan

Rețetă delicioasă și sățioasă

4 persoane sub 15 min Simplu
Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan

Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan

Un aperitiv interesant și savuros.

6 persoane peste 45 min Simplu
Alfajores - prăjitură cu caramel

Alfajores - prăjitură cu caramel

În multe țări latino-americane și în Spania se pot întâlni prăjituri cu același nume, însă rețetele sunt absolut diferite.

20 persoane peste 45 min Complex
Empanadas - găluște cu carne

Empanadas - găluște cu carne

Empanadas - pateuri mari argentiniene cu carne de vacă prăjite în untură.

8 persoane peste 45 min Complex
Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeață
6 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 6 cartofi
  • 250 g Spanac frunză cu frunză, Bonduelle
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 fire de ceapă verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare după gust
  • Piper după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie cartofii în coajă în jumătate, fiecare pereche de cartofi se învelește în folie de aluminiu. Se pun cartofii într-o formă de copt, se așază deasupra încă o folie și se dau la cuptorul pre-încălzit la 220°C timp de 40-45 de minute.

  • Pasul 2

    Pentru umplutură, se dezgheață spanacul, se taie toate verdețurile, se adaugă sare, piper, ulei de măsline și se amestecă împreună.

  • Pasul 3

    Când sunt cartofii gata, se scoate miezul din fiecare jumătate, miezul cartofilor se pasează într-un piure și se adaugă la umplutură.

  • Pasul 4

    Se umplu cartofii cu umplutura și se dau la cuptor încă 10 minute.