Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Käsekuchen - budincă cu brânză

Cea mai veche rețetă pentru budinca cu brânză datează în izvoarele germane din anul 1596, când Anna Alarm a trecut-o pentru prima dată în cartea de bucate. 100 de ani mai târziu, în Cartea de Bucate de la Nurnberg erau amintite câtea moduri de preparare a budincii.

Pași de preparare

  • Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele; se adaugă unt, se amestecă până ce aluatul devine omogen
  • Se împarte aluatul în două părți. Prima jumătate acoperă fundul tigăii până la 23 de cm, cealaltă jumătate se toarnă până la linia de pe margine. Se răcește înainte de a fi umplut.
  • Se încinge cuptorul până la 190 grade C.
  • Se rade brânza prin sită, se amestecă pudra de porumb cu bicarbonatul de sodiu.
  • Într-un castron mare se amestecă brânza, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și vanilia. Se bate până la o consistență omogenă. Se adaugă amestecul cu pudră de porumb și bicarbonatul de sodiu. Se toarnă smântâna, se adaugă stafidele și se amestecă. Se toarnă compoziția pregătită în blat și se coace o oră sau până se rumenește
  • Miezul trebuie să fie moale. Se stinge cuptorul și se lasă ușa deschisă. Se lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei

Rețete care te-ar putea interesa

Käsekuchen - budincă cu brânză
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • Blatul:
  • 2 cești făină cernută
  • 4 lingurițe unt, nu margarină
  • 1/2 ceașcă zahăr granulat
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de copt
  • Budinca cu brânză:
  • 3 cești brânză frecată
  • 1/2 ceașcă mălai de porumb
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 ceașcă zahăr granulat
  • 4 ouă mari
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie rasă
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 ceașcă smântână acră
  • 1 ceașcă stafide
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele; se adaugă unt, se amestecă până ce aluatul devine omogen

  • Pasul 2

    Se împarte aluatul în două părți. Prima jumătate acoperă fundul tigăii până la 23 de cm, cealaltă jumătate se toarnă până la linia de pe margine. Se răcește înainte de a fi umplut.

  • Pasul 3

    Se încinge cuptorul până la 190 grade C.

  • Pasul 4

    Se rade brânza prin sită, se amestecă pudra de porumb cu bicarbonatul de sodiu.

  • Pasul 5

    Într-un castron mare se amestecă brânza, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și vanilia. Se bate până la o consistență omogenă. Se adaugă amestecul cu pudră de porumb și bicarbonatul de sodiu. Se toarnă smântâna, se adaugă stafidele și se amestecă. Se toarnă compoziția pregătită în blat și se coace o oră sau până se rumenește

  • Pasul 6

    Miezul trebuie să fie moale. Se stinge cuptorul și se lasă ușa deschisă. Se lasă prăjitura să se răcească la temperatura camerei