Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Baghetă franțuzească cu usturoi

Rețetă pentru baghetă franțuzească cu usturoi.

Pași de preparare

  • Untul se freacă bine. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul pisat și sarea după gust. Se amestecă totul până când obținem o cremă omogenă.

  • La crema astfel pregătită se poate adăuga pătrunjelul verde tocat și apoi se amestecă încet.

  • Acum se taie baghetele în jumătăți și fiecare dintre cele două părți se taie aproape până la capăt în bucăți de 2-3 centimetri. Apoi între tăieturi și pe deasupra ungem cu puțină pastă de usturoi.

  • Baghetele astfel pregătite se învelesc individual în folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor și se coc 10-12 min la temperatura de aprox. 180° C.

  • După ce scoatem baghetele din cuptor, dezvelim folia, le presărăm din abundență cu cașcaval și apoi le mai introducem la cuptor pentru circa 5 min. până când se rumenesc.

Rețete care te-ar putea interesa

Baghetă franțuzească cu usturoi
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 baghete
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri busuioc tocat mărunt
  • 1 pahar cașcaval Cheddar, Parmigianino sau alte brânzeturi tari
  • 1 linguriță sare
  • 6 linguri unt
  • 6 linguri ulei de măsline
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Untul se freacă bine. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul pisat și sarea după gust. Se amestecă totul până când obținem o cremă omogenă.

  • Pasul 2

    La crema astfel pregătită se poate adăuga pătrunjelul verde tocat și apoi se amestecă încet.

  • Pasul 3

    Acum se taie baghetele în jumătăți și fiecare dintre cele două părți se taie aproape până la capăt în bucăți de 2-3 centimetri. Apoi între tăieturi și pe deasupra ungem cu puțină pastă de usturoi.

  • Pasul 4

    Baghetele astfel pregătite se învelesc individual în folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor și se coc 10-12 min la temperatura de aprox. 180° C.

  • Pasul 5

    După ce scoatem baghetele din cuptor, dezvelim folia, le presărăm din abundență cu cașcaval și apoi le mai introducem la cuptor pentru circa 5 min. până când se rumenesc.