Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Aperitiv saigon cu legume

O surpriză plăcută venită direct din bucătăria vietnameză.

Pași de preparare

  • Se acoperă macaroanele cu apă fiartă într-un bol, se țin 15 minute sub capac și se strecoară. Se taie macaroanele cu foarfeca în bucăți de 10 cm, se amestecă cu oțet de orez și se sărează după gust.

  • Se toarnă apă fierbinte într-o formă de copt plăcinte plată și se cufundă în ea, foaie după foaie, hârtia de orez, până la muiere (aprox. 15 secunde). Hârtiile de orez se pun cu atenție, una câte una, pe un șervet curat de bumbac, așezându-se lângă marginea lor rânduri de dovlecel, morcov și varză.

  • Se adaugă un pumn de macaroane și se presară cu nuca și cu ceapă. Se adaugă câteva frunze de busuioc, mentă și coriandru și se rulează hârtia de orez pentru a obține un pachețel cilindric. Etapele de mai sus se repetă cu celelalte foi de hârtie și cu restul legumelor.

  • Aperitivele astfel pregătite se înfășoară în hârtie de copt umedă și într-un șervet umed, se închid ermetic într-o pungă de plastic și se pun la frigider. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Aperitiv saigon cu legume
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pahar cu Morcovi tineri extra-fini Bonduelle, tăiați în fâșii subțiri
  • 2 linguri oțet de orez
  • 8 foi mari de hârtie de orez
  • 1/2 pahar dovlecel tăiat în fâșii subțiri
  • 1/2 pachet macaroane de orez subțiri
  • 1/3 pahar varză de China sau de varză albă, tocate
  • 2 linguri nuci de caju nesărate, tocate
  • 1 ceapă verde, tăiată în benzi diagonale
  • 1 pahar frunze de busuioc proaspete
  • 1 pahar frunze de mentă proaspete
  • 1 pahar frunze de coriandru proaspete
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se acoperă macaroanele cu apă fiartă într-un bol, se țin 15 minute sub capac și se strecoară. Se taie macaroanele cu foarfeca în bucăți de 10 cm, se amestecă cu oțet de orez și se sărează după gust.

  • Pasul 2

    Se toarnă apă fierbinte într-o formă de copt plăcinte plată și se cufundă în ea, foaie după foaie, hârtia de orez, până la muiere (aprox. 15 secunde). Hârtiile de orez se pun cu atenție, una câte una, pe un șervet curat de bumbac, așezându-se lângă marginea lor rânduri de dovlecel, morcov și varză.

  • Pasul 3

    Se adaugă un pumn de macaroane și se presară cu nuca și cu ceapă. Se adaugă câteva frunze de busuioc, mentă și coriandru și se rulează hârtia de orez pentru a obține un pachețel cilindric. Etapele de mai sus se repetă cu celelalte foi de hârtie și cu restul legumelor.

  • Pasul 4

    Aperitivele astfel pregătite se înfășoară în hârtie de copt umedă și într-un șervet umed, se închid ermetic într-o pungă de plastic și se pun la frigider. Poftă bună!