Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Totul despre salata ambalată!

 

Deja sortată, spălată, scursă și tocată, salata ambalată este din ce în ce mai tentantă. De diferite tipuri, contribuie la o dietă echilibrată într-un mod simplu și practic. Sunt pregătite în fabrici, aproape ca acasă! Dar tu știi ce se află cu adevărat în pachet?

 

Sunt cultivate în pământ

Salatele sunt cultivate în câmpuri, uneori în solare, în zone de cultură potrivite sezonului. Astfel putem avea salată proaspătă pe tot parcursul anului. Sunt recoltate, preparate, spălate și scurse exact cum ai face și tu acasă, doar că la o scală mai mare. Apoi sunt ambalate, totul într-un timp foarte scurt, pentru a păstra gustul și aroma produselor proaspete. În momentul curățării, se verifică periodic tăișul lamelor cuțitelor, pentru a asigura o tăietura fină, astfel reducând procesul de oxidare a salatelor.

 

Nu există conservanți în salata ambalată

În pachetele cu salată, se află... salată. Nimic altceva! În concordanță cu normele impuse, nu se adaugă conservanți. O tehnică eficienta, care ajută la creșterea perioadei de stocare a celor mai sensibile salate (iceberg sau romană de exemplu), este împachetarea într-un spațiu controlat. Astfel, în momentul împachetării, reducem cantitatea de oxigen prezentă în aer. Unele salate, care oxidează ușor, se pot îngălbeni în prezența oxigenului.

 

Salata ambalată nu trebuie păstrată în frigider în spațiul pentru legume

Pentru o păstrare optimă, salata ambalată, trebuie așezată în partea cea mai rece a frigiderului. În zona în care temperatura în mod normal variază între 1 si 4°C, în funcție de modelul frigiderului. Odată desfăcut ambalajul, consumă salata în maximum 24 de ore. Pentru păstrare, închide bine ambalajul și pune pachetul la loc în cea mai rece zonă a frigiderului.


Rețete care te-ar putea interesa

Budincă de brânză cu mazăre
Budincă de brânză cu mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină
Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină

Numele acestei rețete s-a inspirat de la frumoasa floare de lotus, și se traduce exact ca "petalele lotusului alb".

4 persoane 15-30 min Simplu
Broccoli cu ton la cuptor
Broccoli cu ton la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Ciorbă
Ciorbă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Totul despre salata ambalată!

 

Deja sortată, spălată, scursă și tocată, salata ambalată este din ce în ce mai tentantă. De diferite tipuri, contribuie la o dietă echilibrată într-un mod simplu și practic. Sunt pregătite în fabrici, aproape ca acasă! Dar tu știi ce se află cu adevărat în pachet?

 

Sunt cultivate în pământ

Salatele sunt cultivate în câmpuri, uneori în solare, în zone de cultură potrivite sezonului. Astfel putem avea salată proaspătă pe tot parcursul anului. Sunt recoltate, preparate, spălate și scurse exact cum ai face și tu acasă, doar că la o scală mai mare. Apoi sunt ambalate, totul într-un timp foarte scurt, pentru a păstra gustul și aroma produselor proaspete. În momentul curățării, se verifică periodic tăișul lamelor cuțitelor, pentru a asigura o tăietura fină, astfel reducând procesul de oxidare a salatelor.

 

Nu există conservanți în salata ambalată

În pachetele cu salată, se află... salată. Nimic altceva! În concordanță cu normele impuse, nu se adaugă conservanți. O tehnică eficienta, care ajută la creșterea perioadei de stocare a celor mai sensibile salate (iceberg sau romană de exemplu), este împachetarea într-un spațiu controlat. Astfel, în momentul împachetării, reducem cantitatea de oxigen prezentă în aer. Unele salate, care oxidează ușor, se pot îngălbeni în prezența oxigenului.

 

Salata ambalată nu trebuie păstrată în frigider în spațiul pentru legume

Pentru o păstrare optimă, salata ambalată, trebuie așezată în partea cea mai rece a frigiderului. În zona în care temperatura în mod normal variază între 1 si 4°C, în funcție de modelul frigiderului. Odată desfăcut ambalajul, consumă salata în maximum 24 de ore. Pentru păstrare, închide bine ambalajul și pune pachetul la loc în cea mai rece zonă a frigiderului.