Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ți-ai dori să descoperi totul despre fetică?

Ce se ascunde în spatele unei pungi cu salată preambalată? Un lanț uman, de la câmp până în supermarket, pentru ca tu să te poți bucura de salată proaspătă în fiecare zi.

 

Salata de câmp sau fetica, este printre puținele salate care nu se teme de frigul iernii. La început, fetica, era o plantă sălbatică. Ciclul ei de creștere începe toamna și are nevoie de sol nisipos și o climă temperată. Începând cu secolul al XIX-lea, inginerii au dezvoltat diverse tehnici pentru a putea fi cultivată pe tot parcursul anului. Gustul său de alun și gingășia frunzelor i-au asigurat succesul în timp. Proprietățile sale nutritive sunt interesante; un conținut bun în omega-3 (acizi grași esențiali) și vitamina C ne ajută să ne ferim de viruși iarna.

 

Care este rolul unui agronom la Bonduelle?

„Responsabilitatea mea este să creez o legătură între fermierii parteneri și fabricile care ambalează produsele lor”, spune Emmanuel G. „Îi sfătuiesc pe fermieri ce tipuri de legume să aleagă, să își organizeze programul de însămânțare și să supravegheze calitatea legumelor... ”.

„Pentru a păstra calitatea solului și pentru a limita răspândirea bolilor, schimbăm legumele cultivate după fiecare an. Salata fetică este o salată care necesită puțină intervenție atunci când exploatarea este făcută în mod corespunzător. Când salata fetică este cultivată în mod regulat pe terenuri bine pregătite, cu un sol echilibrat, salata răsare în mod natural. Totul ține de echilibru!”

 

De la sol la masă

Industrial, salata de câmp este cultivată pe sol nisipos, cu bază de sol normal. Cultura trebuie apoi protejată de intemperii. Se folosesc folii de plastic, montate pe cercuri metalice care creează o mică seră la 50-60 cm înălțime. Vara, plasticul este înlocuit cu o plasă de umbră, pentru a proteja planta de razele soarelui.

Recoltarea se face dimineața. Mai întâi este îndepărtat nisipul cu ajutorul unei pungi cu bule, după care salata merge în zona de ambalare, unde va fi spălată, scursă, i se va face controlul calității și abia apoi va fi pusă în pungi. Mai departe va ajunge pe rafturile magazinelor și de aici... la tine acasă!


Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbă
Ciorbă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Tartă cu spanac și ciuperci
Tartă cu spanac și ciuperci

Tartă cu blat de spanac și umplutură de brânză cu ciuperci.

8 persoane sub 15 min Simplu
Hutspot
Hutspot

Mâncare tradițională olandeză ce face trimitere la trecutul istoric al acestei țări.

4 persoane peste 45 min Mediu
Brioșe cu ciuperci și cașcaval
Brioșe cu ciuperci și cașcaval

O rețetă pregătită de Jamila!

2 persoane sub 15 min Simplu
Ți-ai dori să descoperi totul despre fetică?

Ce se ascunde în spatele unei pungi cu salată preambalată? Un lanț uman, de la câmp până în supermarket, pentru ca tu să te poți bucura de salată proaspătă în fiecare zi.

 

Salata de câmp sau fetica, este printre puținele salate care nu se teme de frigul iernii. La început, fetica, era o plantă sălbatică. Ciclul ei de creștere începe toamna și are nevoie de sol nisipos și o climă temperată. Începând cu secolul al XIX-lea, inginerii au dezvoltat diverse tehnici pentru a putea fi cultivată pe tot parcursul anului. Gustul său de alun și gingășia frunzelor i-au asigurat succesul în timp. Proprietățile sale nutritive sunt interesante; un conținut bun în omega-3 (acizi grași esențiali) și vitamina C ne ajută să ne ferim de viruși iarna.

 

Care este rolul unui agronom la Bonduelle?

„Responsabilitatea mea este să creez o legătură între fermierii parteneri și fabricile care ambalează produsele lor”, spune Emmanuel G. „Îi sfătuiesc pe fermieri ce tipuri de legume să aleagă, să își organizeze programul de însămânțare și să supravegheze calitatea legumelor... ”.

„Pentru a păstra calitatea solului și pentru a limita răspândirea bolilor, schimbăm legumele cultivate după fiecare an. Salata fetică este o salată care necesită puțină intervenție atunci când exploatarea este făcută în mod corespunzător. Când salata fetică este cultivată în mod regulat pe terenuri bine pregătite, cu un sol echilibrat, salata răsare în mod natural. Totul ține de echilibru!”

 

De la sol la masă

Industrial, salata de câmp este cultivată pe sol nisipos, cu bază de sol normal. Cultura trebuie apoi protejată de intemperii. Se folosesc folii de plastic, montate pe cercuri metalice care creează o mică seră la 50-60 cm înălțime. Vara, plasticul este înlocuit cu o plasă de umbră, pentru a proteja planta de razele soarelui.

Recoltarea se face dimineața. Mai întâi este îndepărtat nisipul cu ajutorul unei pungi cu bule, după care salata merge în zona de ambalare, unde va fi spălată, scursă, i se va face controlul calității și abia apoi va fi pusă în pungi. Mai departe va ajunge pe rafturile magazinelor și de aici... la tine acasă!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.