1. >Legumis
  2. >Succotash cu porumb și două tipuri de fasole

O salată de porumb autentic americană! Succotash este numele original al acestui fel de mâncare delicios, derivat dintr-un cuvânt nativ american care înseamnă ”boabe de porumb fierte” și este o combinație delicioasă de porumb și fasole la alegere. Tu cum preferi salata cu porumb?

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie
  • 1 conservă porumb Bonduelle
  • 1 conservă fasole albă Bonduelle
  • 1 conservă fasole roșie Bonduelle
  • 3 roșii proaspete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru sau oregano
  • Sare fină și piper

1- Curăță și toacă mărunt ceapa. Deschide și scurge conserva de porumb. Lasă conținutul deoparte.

2- Scurge conservele de fasole și clătește conținutul. Dacă folosești fasole proaspătă, va trebui să o gătești în apă clocotită cu sare până se înmoaie.  

3- Rumenește ceapa în ulei de măsline până devine translucidă. Adaugă fasolea și porumbul și amestecă-le timp de 2-3 minute. Adaugă roșiile tăiate cubulețe și lasă-le pe foc pentru încă 5 minute.

4- Se condimentează cu sare, piper și oregano sau cimbri. Se servește călduț sau rece.

Sfaturi pentru a diversifica rețeta

Odată cu venirea verii, începe și sezonul grătarelor. Dar ce se poate servi alături? Desigur, salatele sunt întotdeauna grozave. Rapid și ușor de preparat, nu este nevoie să fii bucătar pentru a-ți încânta oaspeții.

Printre legumele de sezon, roșiile sunt întotdeauna îndrăgite și se potrivesc bine cu multe alte ingrediente, cum ar fi ceapa roșie, busuiocul sau pătrunjelul sau chiar un pic de brânză proaspătă, mozzarella sau brânză de capră. Secretul unui condimentări perfecte constă în adăugarea sării cu cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca legumele să își lase zeama în mod natural. Pune bolul deoparte la temperatura camerei, apoi adaugă uleiul de măsline, oțetul și piperul chiar înainte de servire.

O altă garnitură pentru grătar, tradițional americană, este salata de cartofi. Se prepară simplu, îi pui la fiert într-o oală cu apă rece și sare. Odată ce a dat în clocot, reduci focul și îi lași să fiarbă până devin moi. Apoi îi tai cubulețe și îi condimentezi cât sunt încă fierbinți.

O altă rețetă ce trebuie încercată este ”succotash”. Tradițional american, reunește boabele de porumb cu cele de fasole și poate fi servit cald sau rece. Este simplu de preparat și seamănă cu legumele la tigaie, gata în cel mai scurt timp! Ceapă, porumb din conservă Bonduelle (fără zahăr adăugat) și fasole la alegere, roșie sau albă, din conservă sau proaspăt preparată. Este important să le scurgi bine de zeamă. După ce ai rumenit ceapa în puțin unt, adaugă mirodenii (ideal chilli sau boia dulce). Acestea vor da o savoare aparte. Poți adăuga și cubulețe de dovleac sau ardei gras roșu.