1. >Legumis
  2. >Sfaturi inteligente - Ce se află în spatele băuturilor de detoxifiere?

Primăvara, revistele și cărțile de rețete abundă cu promisiuni de băuturi detoxifiante. Apa aromată cu ingrediente speciale, ceai verde de ghimbir, condimente, lămâie, ierburi (mentă sau verbină) sau legume, în funcție de rețete. Sunt aceste promisiuni de sănătate, strălucire a pielii sau fitness autentice și eficiente?

Beneficii false sau reale?

Să fim clari: pentru a exista beneficii reale, trebuie să existe deja o problemă de fond. Dacă organismul are toxine, îți va arăta asta! Ficatul este acolo pentru a-și face treaba și ideea de detoxifiere acasă este un fel de baie fierbinte: benefică și relaxantă mai presus de toate, dar fără un impact asupra toxinelor - dacă acestea chiar există. În orice caz, băuturile detoxifiante duc la un consum mai mare de apă. Reamintim: aportul necesar de apă este de aproximativ 2 litri în fiecare zi (în funcție de vârstă, greutate și mișcare). Avantajul apelor aromate și al băuturilor detox este că nu conțin zahăr. Ca atare, pur și simplu adaugă plăcere în hidratare. Nu este nevoie de o cură de detoxifiere pentru a bea și a varia aromele!

Suc de lămâie, ceai verde și ghimbir

Rețetele de detoxifiere au adesea aceste trei ingrediente enumerate ca fiind benefice. Lămâia sau lime-ul și gustul lor acid se presupune că au proprietăți alcalinizante pentru corpul nostru. Le folosim în sucuri, de exemplu sucul proaspăt de lămâie și folosim coaja dacă este netratată. Un alt remediu pe bază de plante: ceaiul și, mai precis, ceaiul verde pentru proprietățile sale antioxidante și aroma sa care se îmbină bine cu multe fructe și condimente - precum și conținutul scăzut de teină. Ghimbirul, atât revigorant, cât și picant, poate fi ras pentru mai multă intensitate sau pur și simplu tăiat în felii. Este renumit pentru proprietățile sale anti-greață și pentru că ajută la digestie. În sfârșit, la categoria ierburi, frunzele de mentă purifică respirația și fac băuturile și mai proaspete: mentă proaspătă sau uscată - în funcție de anotimp. Rețeta pentru apa detoxifiantă este simplă: combină aceste elemente după gust într-o sticlă de sticlă. Adaugă apă și lăsă-le la infuzat la frigider pentru cel puțin 6 ore. Combinații simple care funcționează bine în bucătărie... și în băuturile de casă!

Zero deșeuri ale băuturilor din fructe și legume

În multe așa-numite ape de detoxifiere, fructele și legumele joacă un rol important. Îți permit să descoperi trucuri pentru a le folosi mai bine: capetele de castraveți, cojile de fenicul pot adăuga cu ușurință aromă apei atât timp cât sunt organice. Spală-le bine înainte de a le folosi! Combină morcovi, castraveți, căpșuni în funcție de gusturi și de ce îți dorești! Câteva frunze de verbină sau de mentă sau chiar busuioc vor merge bine: căpșuni-busuioc, castraveți-verbină - aceste idei de rețete sunt și mai bune cu puțin suc de lămâie. Bine de știut: în comparație cu sucul de fructe, cantitatea de vitamine conținută în aceste băuturi este nesemnificativă. Chiar dacă aceste ape detoxifiante nu sunt neapărat detoxifiante, adevărul este că ne ajută să bem mai multe pahare de apă în mod regulat!