1. >Legumis
  2. >Salată de orez cu broccoli, năut prăjit și mere roșii

Ești în căutarea unei rețete care să te facă să te simți bine, care să fie colorată și rapidă, gustoasă și sănătoasă?

Avem fix ce ai nevoie: salată de orez cu broccoli, năut prăjit și mere roșii!

Ia-ți fibrele necesare din această masă delicioasă cu Legumis!

Ingrediente

  • 2 pungi (800 g) broccoli Vapeur Bonduelle
  • 1 conservă năut Vapeur Bonduelle
  • 200 g orez arborio
  • 2 mere roșii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • sucul de la ½ lămâie
  • sare fină, piper măcinat

Pasul 1

Scurge năutul și toarnă-l într-o tigaie cu ulei de măsline, boia de ardei, sare și piper.

Pasul 2

Rumenește-l la foc mare timp de 5 - 8 minute, apoi pune-l într-o tavă la cuptor. Gătește-l timp de 20 de minute la 180°C.

Pasul 3

Prepară orezul cu broccoli. Fierbe broccoli-ul timp de 3 minute într-o oală, apoi mărunțește-l într-un blender. Fierbe și orezul urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În final, amestecă foarte bine broccoli-ul cu orezul. 

Pasul 4

Spală merele. Taie-le pe jumătate și scoate miezul.

Pasul 5

Într-un bol de salată, amestecă orezul cu broccoli, năutul și cubulețele de mere. Asezonezi și masa-i gata!

Câteva sfaturi pentru a dezvolta rețeta:

Buchetele de broccoli sunt drăguțe... și chiar și gustoase! Nu avem niciodată suficiente rețete cu această legumă verde. Este delicioasă în cel mai simplu mod - fiartă în apă cu sare - această legumă inconfundabilă se adaptează oricărui fel de preparat. Ușor de depozitat și de preparat.

Bineînțeles, când spunem broccoli, te vei gândi la o caserolă. În loc să-l gătești într-o oală cu apă clocotită cu sare, mai bine îl faci la abur, astfel încât să nu absoarbă multă apă. Îmbracă-l într-un sos bechamel și presară o mână de brânză rasă înainte de a-l pune în cuptor. Nimic mai simplu! Pentru o schimbare plăcută, îl poți găti pe grătar sau în cuptor, și e și mai bine să economisești timp dacă îl gătești concomitent cu altceva.

Broccoli este minunat și într-o salată. Nu este nevoie de multe ingrediente: broccoli proaspăt sau congelat și apoi gătit (în timp ce îi lași să se răcească, pregătește restul de salată); alte legume de sezon, după gust (sparanghel, ceapă roșie, roșii); chiar și fructe pentru o aromă extra (mere verzi sau roșii, kiwi...); niște carbohidrați pentru o rețetă echilibrată (orez basmati, năut fiert bine, scurs și clătit, cartofi fierți). Cel mai important într-o salată de broccoli rămâne dressingul: zeamă de lămâie sau oțet de mere, sare și piper, ulei (două linguri de ulei de măsline pentru una de oțet, proporții vechi), ierburi fine (pătrunjel, coriandru, mărar...). Pentru o schimbare, ce zici de un dressing pe bază de iaurt și suc de lămâie - mai ușor pentru detoxifiere. Pentru a face salata mai crocantă poți să adaugi niște nuci, alune de pădure sau migdale mărunțite, care vor da un plus salatei tale – amestecă-le în ultimul moment, pentru a păstra diferitele texturi.

O altă idee de rețetă de salată: cu broccoli proaspăt (fresh). Nu trebuie neapărat să-l gătești: de ce să nu-l razi fin cu o răzătoare mare până când obții o textură asemănătoare orezului sau grișului? De asemenea, îl poți toca mărunt pe un tocător până obții bucăți foarte subțiri - sau cel puțin cât poți tu de subțiri, de dimensiunea unui bob de orez - și să-l marinezi timp de o oră într-un vas cu puțină sare, piper și suc de lămâie pentru a se înmuia. Apoi, pregătește-ți rețeta obișnuită de salată de broccoli cu ingredientul tău preferat: cubulețe de brânză, resturi de orez, alte legume... Fiecare cu rețeta lui! Adio oală, curent sau gaz: iată noul nostru fel de mâncare preferat, fără gătit!