1. >Legumis
  2. >Rețete de sărbători
Rețete de sărbători

Rețete ușoare și rapide, de la aperitiv la desert, pentru petrecerea de Crăciun și Anul Nou

Împreună cu partenerul de viață ori cu familia, mesele de sărbători vor lumina sfârșitul de an. Iată câteva idei cu ce să gătești în scurta vacanță de sărbători!

Implică-i și pe cei mici

Adesea ne ajută la decorarea casei și așezarea mesei, dar copiii iubesc să petreacă timp în bucătărie. Pentru cei care iubesc dulciurile, biscuiții cu morcov sunt foarte ușor de făcut și delicioși. Îi poți pune și sub brad, într-un ambalaj drăguț.

Ca aperitiv, minipateuri cu rucola și smochine. Trebuie doar să le împachetezi, să le tai și să le pui la copt. Cu siguranță vor fi pe lista preferatelor de sărbători.

Drăguț și ușor

Pentru că nu trebuie să petreci ore întregi în bucătărie pentru o masă reușită, poți alege salata cub, cu sfeclă roșie, măr, brânză de oaie și portocală sau clătite aurii din porumb, pe care le poți servi cu brânză de capră, pastă de măsline, pește afumat sau humus. Puțină verdeață deasupra și gata!

Gustare în familie

Cină festivă ori o gustare cu familia? Mereu ne-am întrebat ce se ascunde sub aluatul copt. De exemplu, poți pune supă cremă de ciuperci și castane în boluri mari, acoperite cu aluat copt pentru a păstra supa caldă. Pentru sărbători vegetariene, poți alege plăcinta cu spanac și ciuperci, cu puțin mărar deasupra. Dacă vrei să încerci ceva mai puțin tradițional, poți alege ștrudelul cu somon, spanac și ciuperci.

Și nu uita de salată!

În cele din urmă, ca și garnitură pentru somonul afumat, poți face o salată de sezon din salată de câmp sau fetică, ce va aduce un plus de culoare mesei tale. O poți asocia cu mango și creveți crocanți ori conopidă și rodie.