1. >Legumis
  2. >Paste cu lămâie, parmezan și fasole verde

Doar paste! Tagliatelle cu fasole verde, lămâie și parmezan.

Ingrediente

  • 500 g tagliatelle cu ou
  • 400 g fasole verde Bonduelle Vapeur
  • 200 ml smântână de gătit
  • 100 g parmezan
  • 2 lămâi galbene bio
  • Sare fină și piper

Pasul 1

Pune la fiert apă cu sare. Adaugă tagliatellele, amestecă și urmărește timpul de fierbere odată ce acestea dau în clocot din nou.

Pasul 2

Cu 4 minute înainte de terminarea timpului de fierbere a tagliatellelor, adaugă fasolea verde congelată. Amestecă și așteaptă ca apa să înceapă să fiarbă din nou. După încă 3 minute, oprește focul și scurge apa.

Pasul 3

În timp ce pastele și fasolea se gătesc, prepară sosul. Curăță coaja de lămâie pe răzătoare, având grijă să iei doar partea galbenă din coajă. Stoarce sucul de la o lămâie și lasă-l deoparte. Într-o tigaie mare toarnă smântâna, pune puțină sare și piper și adaugă coaja de lămâie și fierbe-le pentru câteva minute.

Pasul 4

Scurge pastele și fasolea. Adaugă-le în tigaie și amestecă timp de 1-2 minute, la foc mic.

Pasul 5

Adaugă sucul de lămâie și parmezanul, amestecă și servește-le fierbinți.

Câteva sfaturi pentru a dezvolta rețeta:

Nu avem niciodată suficiente rețete de paste! Roșii, busuioc, ton, brânză, carbonara, ardei gras sau legume verzi, în salată, fel principal sau chiar supă, întotdeauna există o rețetă de paste care să ne lase gura apă! Par atât de ușor de făcut, dar totuși mai sunt câteva secrete de stăpânit pentru a le face și mai gustoase. Fiți pe fază!

Cel mai important dintre toate, în fiecare preparat cu paste este, desigur, gătitul lor. Pentru fiecare 100 g de paste, trebuie să adaugi 1 litru de apă și o lingură de sare grunjoasă. Chiar dacă ți se pare foarte multă sare, pastele vor absorbi doar cantitatea necesară. Acestea nu vor fi niciodată prea sărate dacă respecți raportul apă-sare și paste. Pastele au nevoie de mult spațiu pentru a fierbe, așadar folosește o oală mare, iar dacă ai mai mulți invitați, nu ezita să folosești chiar două.

Adaugă pastele odată ce apa fierbe și setează cronometrul de când apa începe să fiarbă din nou. Verifică des dacă sunt gata și scurge-le bine după ce sunt al dente.

Păstrează un pahar din apa în care au fiert pastele, bogat în amidon și sare, te va ajuta să ajustezi consistența sosului. Acesta e un ingredient adesea ignorat, dar foarte important!

Dintre diferitele etape, foarte important este și sosul. Dacă pregătești o salată cu paste, cel mai bine le asezonezi cu ulei de măsline, piper, busuioc și orice altceva dorești, cât încă sunt calde. Poți adăuga apoi toppinguri la alegere (ciuperci, morcovi, roșii, ouă fierte, ton proaspăt sau din conservă sau chiar salată verde). Dacă le servești calde, ai grijă ca tigaia în care prepari sosul să fie suficient de mare încât să încapă toate pastele.

Un alt secret al unei rețete bune de paste este ca acestea să fie cât mai fierbinți atunci când le pui peste sos, astfel aromele se vor îmbina cel mai ușor.

Dacă sosul tău conține legume, cel mai bine este să le gătești înainte (în funcție de rețetă, în tigaie, dacă sunt legume de vară precum dovleceii sau vinetele și în apă clocotită, dacă sunt verzi precum fasolea verde proaspătă sau congelată).

Ceapa, țelina, morcovul și usturoiul rumenit în ulei de măsline vor adăuga întotdeauna un gust delicios sosurilor fierte. În ceea ce privește parmezanul, îl poți folosi în sos și să păstrezi puțin pentru a presăra deasupra în fiecare farfurie, dar respectând o foarte importantă regulă: niciodată nu vei pune parmezan în preparatele care conțin fructe de mare!