1. >Legumis
  2. >Învață cum să te organizezi în bucătărie astfel încât să arunci cât mai puțină mâncare

Pentru a lupta împotriva risipei de alimente, prima soluție este să aruncăm cât mai puțin! Iată câteva rețete care te vor ajuta să arunci mai puține alimente și în același timp să faci și economii.

Gătește în week-end pentru toată săptămâna!

În week-end petreci 2-3 ore în bucătărie și încerci să anticipezi ce mese vei pregăti în restul săptămânii. Nu te gândi că vei pregăti o oală gigantică de ciorbă și una de tocăniță din care vei mânca 5 zile... Începi prin a te gândi ce vrei să pregătești pentru a face lista de cumpărături. Apoi te apuci de pregătit, speli salatele, fierbi legumele, ouăle, cartofii, pregătești legumele din conservă și eventual cureți nuci de coajă, în funcție de ce rețete alegi. Apoi pune-le în vase ermetice și păstrează-le în frigider sau congelator. 

Metode de depozitare

O altă metodă care te va ajuta să reduci risipa de alimente, este depozitarea. Multe produse pot fi păstrate ușor, fără prea multe pregătiri. De exemplu, carnea și peștele pot fi congelate în cutii ermetice sau pungi, la fel ca multe alte fructe și legume. Totuși, sunt legume care, în urma congelării, se deteriorează. La fel și unele fructe își vor pierde din proprietăți în urma congelării. Vei găsi o mulțime de tutoriale pe internet despre cum să faci ca acestea să se păstreze cât mai bine. În același timp cu siguranță există multe alimente pe care nu te-ai fi gândit niciodată că ai putea să le păstrezi în congelator, cum ar fi laptele, untul, brânza sau chiar ouăle. Nu uita totuși de variantele clasice de conservare, prin sterilizare sau în saramură.