1. >Legumis
  2. >Fasole verde sotată la wok cu carne de vită și susan

Sote cu carne de vită la wok, o cină rapidă și o alternativă bună la noodles!

Ingrediente

  • 1 pungă fasole verde întreagă Bonduelle Vapeur
  • 500 g carne de vită la grătar tăiată fâșii
  • 1 ceapă roșie
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 bucată mică de ghimbir
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui sau de susan
  • Semințe de susan
  • Coriandru tocat
  • 1 cățel de usturoi

Pasul 1

Pune fasolea congelată în apă clocotită cu sare timp de 3 minute și apoi scurge apa.

Pasul 2

Taie 500 g carne de vită în fâșii. Curăță și toacă mărunt 1 cățel de usturoi și o bucată mică de ghimbir și adaugă 3 linguri de sos de soia.

Pasul 3

Marinează carnea cu sosul preparat și las-o la rece timp de 30 de minute.

Pasul 4

Curăță și taie o ceapă roșie. O pui la călit într-un wok cu o lingură de ulei de floarea soarelui sau susan. Adaugă bucățile de carne de vită scurse și gătește-le timp de 2 minute.

Pasul 5

Presară semințele de susan și coriandru tocat și servește împreună cu fasolea deja preparată.

Câteva sfaturi pentru a dezvolta rețeta:

Căutai o rețetă cu fasole verde pe care să o prepari rapid și ușor la wok? Cu fâșii din carne de vită, condimente și susan, usturoi și coriandru, tot ce mai ai nevoie este orez sau tăiței, pentru un preparat delicios cu ingrediente pe care le ai aproape tot timpul în casă.

În timp ce fasolea verde poate fi savurată proaspătă primăvara, această rețetă poate fi pregătită pe tot parcursul anului folosind fasolea verde congelată!

A găti bine ține în primul rând de organizare. Trebuie să petreci timp pregătind ingredientele necesare preparatelor pe care urmează să le gătești. Curăță ghimbirul cu dosul unei linguri sau cu un curățător de cartofi, pentru a avea pierderi cât mai mici. Zdrobește usturoiul pentru a obține o pastă aromată.

Această rețetă este delicioasă cu carne de vită, dar funcționează și cu pui (piept sau orice altă carne dezosată), ori în varianta fără carne, folosind tofu. Adaptează sosul pentru marinare, nu ezita să adaugi puțin suc de lămâie și zahăr, pentru o aromă dulce-acrișoară. Ai grijă, sosul de soia fiind sărat natural, evită să mai adaugi sare. Folosește întotdeauna o lingură pentru a măsura sosul de soia, deoarece nu este ușor de dozat: pentru o lingură de sos de soia, adaugă 2 linguri de alt lichid (oțet, ulei de susan, suc de portocale sau lămâie). Poți folosi și alte tipuri de carne, chiar și carne ce ți-a mai rămas prin frigider de la alte preparate.

Gătitul la wok este o metodă ce implică gătitul la temperatură ridicată, prin urmare este o metodă rapidă! Alege cu grijă uleiul de gătit, deoarece trebuie să reziste la temperaturi ridicate. Uleiul de măsline, uleiul de susan sau uleiul de prăjit sunt potrivite acestei rețete.