Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Fără risipă alimentară

 

Nu este nevoie să aruncăm pâinea învechită. Preparatele obținute sunt atât de bune încât ne fac să lăsăm intenționat pâinea să se învechească, doar pentru a o putea găti.

Iată 4 idei ușoare cu ajutorul cărora poți da o nouă utilizare pâinii vechi. 

 

Ideea 1: crutoane cu usturoi

Nimic mai bun pentru a pune într-o supă sau salată, elementele principale în alimentația noastră zilnică. Ia feliile de pâine veche și frecă-le cu usturoi proaspăt. Taie-le cubulețe și stropește-le cu ulei de măsline, după care bagă-le la cuptor până se rumenesc. Lupta împotriva risipei de alimente și în special a risipei de pâine este foarte importantă pentru mediul înconjurător.

 

Ideea 2: pesmet

Un alt preparat de bază în bucătărie este pesmetul, care este foarte ușor de pregătit acasă. Ai nevoie doar de un robot de bucătărie care să poată mărunți cantități mari de pâine uscată, astfel încât să obții o pulbere mai mult sau mai puțin fină. Îl puteți folosi pentru a face pește, pui sau cașcaval pane ori pentru a da textură preparatelor la cuptor, conopidă gratinată ori diverse budinci.

 

Ideea 3: bruschette

Tradiționale din Italia, bruschettele îți vor permite să folosești feliile de pâine uscată cu diferite ingrediente. Frecate cu usturoi crud și stropite cu ulei de măsline, le poți servi cu roșii proaspete tocate mărunt, vinete ori ciuperci la grătar, avocado, șuncă, măsline sau parmezan ras.

 

Ideea 4: friganele

Acest desert făcut de bunici și foarte îndrăgit de copii, este preparat în mod tradițional cu felii de pâine înmuiate într-un amestec de lapte, ou și zahăr vanilat și prăjite în unt. Le poți servi cu dulceață, miere, sirop de arțar sau cu un pahar cu lapte. Iar cei ce preferă gustul sărat, le pot servi cu brânză și verdeață. Din cauza prăjirii nu este cel mai sănătos desert, dar cu siguranță sunt mai sănătoase decât deserturile pe care le vei găsi în magazin.

 

Dar ce facem cu brutăriile și marii producători de pâine?

Risipa alimentară este o problema care îi privește pe toți jucătorii implicați în domeniul alimentar. Supermarketuri, restaurante, cafenele, brutării, toți încearcă să reducă risipa de alimente. Din ce în ce mai mulți brutari implicați participă la acțiuni atât individuale, cât și colective, pentru a lupta împotriva risipei de pâine și a adăuga valoare articolelor nevândute produse din ziua precedentă la preț redus. Pentru consumatori, economiile realizate sunt deloc neglijabile iar aceste proiecte au scopul de a face oamenii să realizeze cât de importantă este reciclarea.


Rețete care te-ar putea interesa

Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume
Șalău de Nil în crustă de cereale cu legume

Rețete rafinate pentru momente speciale.

4 persoane sub 15 min Simplu
Paste cu ton și legume
Paste cu ton și legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Creveţi la grătar cu piure de porumb
Creveţi la grătar cu piure de porumb

O rețetă delicioasă!

4 persoane 30-45 min Mediu
Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac
Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Fără risipă alimentară

 

Nu este nevoie să aruncăm pâinea învechită. Preparatele obținute sunt atât de bune încât ne fac să lăsăm intenționat pâinea să se învechească, doar pentru a o putea găti.

Iată 4 idei ușoare cu ajutorul cărora poți da o nouă utilizare pâinii vechi. 

 

Ideea 1: crutoane cu usturoi

Nimic mai bun pentru a pune într-o supă sau salată, elementele principale în alimentația noastră zilnică. Ia feliile de pâine veche și frecă-le cu usturoi proaspăt. Taie-le cubulețe și stropește-le cu ulei de măsline, după care bagă-le la cuptor până se rumenesc. Lupta împotriva risipei de alimente și în special a risipei de pâine este foarte importantă pentru mediul înconjurător.

 

Ideea 2: pesmet

Un alt preparat de bază în bucătărie este pesmetul, care este foarte ușor de pregătit acasă. Ai nevoie doar de un robot de bucătărie care să poată mărunți cantități mari de pâine uscată, astfel încât să obții o pulbere mai mult sau mai puțin fină. Îl puteți folosi pentru a face pește, pui sau cașcaval pane ori pentru a da textură preparatelor la cuptor, conopidă gratinată ori diverse budinci.

 

Ideea 3: bruschette

Tradiționale din Italia, bruschettele îți vor permite să folosești feliile de pâine uscată cu diferite ingrediente. Frecate cu usturoi crud și stropite cu ulei de măsline, le poți servi cu roșii proaspete tocate mărunt, vinete ori ciuperci la grătar, avocado, șuncă, măsline sau parmezan ras.

 

Ideea 4: friganele

Acest desert făcut de bunici și foarte îndrăgit de copii, este preparat în mod tradițional cu felii de pâine înmuiate într-un amestec de lapte, ou și zahăr vanilat și prăjite în unt. Le poți servi cu dulceață, miere, sirop de arțar sau cu un pahar cu lapte. Iar cei ce preferă gustul sărat, le pot servi cu brânză și verdeață. Din cauza prăjirii nu este cel mai sănătos desert, dar cu siguranță sunt mai sănătoase decât deserturile pe care le vei găsi în magazin.

 

Dar ce facem cu brutăriile și marii producători de pâine?

Risipa alimentară este o problema care îi privește pe toți jucătorii implicați în domeniul alimentar. Supermarketuri, restaurante, cafenele, brutării, toți încearcă să reducă risipa de alimente. Din ce în ce mai mulți brutari implicați participă la acțiuni atât individuale, cât și colective, pentru a lupta împotriva risipei de pâine și a adăuga valoare articolelor nevândute produse din ziua precedentă la preț redus. Pentru consumatori, economiile realizate sunt deloc neglijabile iar aceste proiecte au scopul de a face oamenii să realizeze cât de importantă este reciclarea.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.