Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum să îți creezi propria cultură de plante aromatice

Pătrunjelul, mărarul sau busuiocul adaugă gust și prospețime oricărui fel de mâncare. Iar ca să le ai tot timpul la îndemână, cel mai simplu este să le cultivi chiar tu. Tu ce folosești pentru a da gust mâncării?

 

Începe propria cultură de plante aromatice într-un mod potrivit.

Gustoase și aspectuoase, plantele aromatice sunt ușor de cultivat în grădină sau chiar și acasă. Urmează sfaturile noastre pentru a-ți începe propria grădină de verdețuri.

 

Perenă sau anuală?

În funcție de modul de creștere, distingem două tipuri de plante aromatice:

- Plantele perene (menta, cimbru, rozmarin, salvie, tarhon) pot trăi peste 2 ani. Unele dintre ele își păstrează frunzele și în timpul iernii, deci îți pot face mâncarea mai gustoasă pe tot parcursul anului.

- Plantele anuale (busuiocul, mărarul, coriandrul), necesită replantarea în fiecare an, primăvara după înghețuri sau vara și le recoltăm vara sau toamna în funcție de soi.

- Bine de știut: pătrunjelul este o plantă bianuală (ciclu de viață la doi ani) dar crește ca și plantă anuală.

 

Unde să le cultivi?

Plantele aromatice pot fi plantate în pământ, dacă respecți câteva condiții: toate necesită lumină, mai mult sau mai puțin directă, în funcție de tipul de plantă.

Plantele mediteraneene, cum ar fi cimbru, rozmarin, salvie, adoră soarele, căldura și solul drenat sau chiar uscat, în timp ce menta, pătrunjelul, tarhonul, mărarul și busuiocul se prefera solurile umede și cu puțină umbră.

Pentru cei ce nu au grădină, plantele aromatice sunt ușor de cultivat într-un vas pe balcon sau pervaz, chira și într-o cameră în interior, cu multă lumină, dar puțin mai răcoroasă. Acestea necesită un teren de creștere special, așezat pe o bază de nisip sau pietriș. Plantele care au necesități asemănătoare pot fi plantate împreună (de exemplu cimbrul împreună cu rozmarinul și cu oregano, iar busuiocul cu mărarul). Ai grijă cu menta, este invazivă, așa că mai bine o pui într-un vas separat.

 

3 sfaturi pentru o cultură bogată

- Plantele puse acasă, în ghiveci, sunt mai ușor de întreținut decât cele din grădină.

- Ai grijă la excesul de apă: plantele trebuie udate atunci când pământul este uscat.

- Pentru a le culege, foarfecile sunt obligatorii, pentru a nu smulge rădăcinile.


Rețete care te-ar putea interesa

Cheesecake cu morcovi
Cheesecake cu morcovi

Un desert cremos și surprinzator cu un gust dulce de morcovi!

10 persoane peste 45 min Mediu
Chifteluțe mexicane
Chifteluțe mexicane

O rețetă inedită pentru momente savuroase.

4 persoane peste 45 min Mediu
Mâncare de mazăre cu pui
Mâncare de mazăre cu pui

Mâncarea tradițională de mazăre cu pui care ne place tuturor!

2 persoane peste 45 min Mediu
Chanakhi
Chanakhi

Descoperă o rețetă delicioasă din carne de oaie.

5 persoane peste 45 min Simplu
Cum să îți creezi propria cultură de plante aromatice

Pătrunjelul, mărarul sau busuiocul adaugă gust și prospețime oricărui fel de mâncare. Iar ca să le ai tot timpul la îndemână, cel mai simplu este să le cultivi chiar tu. Tu ce folosești pentru a da gust mâncării?

 

Începe propria cultură de plante aromatice într-un mod potrivit.

Gustoase și aspectuoase, plantele aromatice sunt ușor de cultivat în grădină sau chiar și acasă. Urmează sfaturile noastre pentru a-ți începe propria grădină de verdețuri.

 

Perenă sau anuală?

În funcție de modul de creștere, distingem două tipuri de plante aromatice:

- Plantele perene (menta, cimbru, rozmarin, salvie, tarhon) pot trăi peste 2 ani. Unele dintre ele își păstrează frunzele și în timpul iernii, deci îți pot face mâncarea mai gustoasă pe tot parcursul anului.

- Plantele anuale (busuiocul, mărarul, coriandrul), necesită replantarea în fiecare an, primăvara după înghețuri sau vara și le recoltăm vara sau toamna în funcție de soi.

- Bine de știut: pătrunjelul este o plantă bianuală (ciclu de viață la doi ani) dar crește ca și plantă anuală.

 

Unde să le cultivi?

Plantele aromatice pot fi plantate în pământ, dacă respecți câteva condiții: toate necesită lumină, mai mult sau mai puțin directă, în funcție de tipul de plantă.

Plantele mediteraneene, cum ar fi cimbru, rozmarin, salvie, adoră soarele, căldura și solul drenat sau chiar uscat, în timp ce menta, pătrunjelul, tarhonul, mărarul și busuiocul se prefera solurile umede și cu puțină umbră.

Pentru cei ce nu au grădină, plantele aromatice sunt ușor de cultivat într-un vas pe balcon sau pervaz, chira și într-o cameră în interior, cu multă lumină, dar puțin mai răcoroasă. Acestea necesită un teren de creștere special, așezat pe o bază de nisip sau pietriș. Plantele care au necesități asemănătoare pot fi plantate împreună (de exemplu cimbrul împreună cu rozmarinul și cu oregano, iar busuiocul cu mărarul). Ai grijă cu menta, este invazivă, așa că mai bine o pui într-un vas separat.

 

3 sfaturi pentru o cultură bogată

- Plantele puse acasă, în ghiveci, sunt mai ușor de întreținut decât cele din grădină.

- Ai grijă la excesul de apă: plantele trebuie udate atunci când pământul este uscat.

- Pentru a le culege, foarfecile sunt obligatorii, pentru a nu smulge rădăcinile.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.