1. >Legumis
  2. >Clătite cu spanac

Hai să întoarcem niște clătite! Clătitele sunt atât de bune și chiar mai gustoase atunci când sunt amestecate cu spanac direct în preparat... Nu îți face griji: da, sunt verzi, dar sunt și delicioase.

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 100 g de spanac proaspăt ambalat gata de consumat
  • 1 ou
  • 100 g făină de grâu (sau 5 linguri generoase)
  • 300 ml lapte
  • Sare fină
  • Ulei sau unt pentru tigaie

Pentru servire:

  • 4 ouă
  • Câteva bucăți de dovleac fiert
  • Avocado
  • Brânză feta – sau ceva similar

Pasul 1: Pune deoparte o mână de spanac proaspăt pentru a decora mai târziu. Adaugă oul, laptele și spanacul proaspăt într-un blender. Mixează până obții o textură asemănătoare unui smoothie.

Pasul 2: Adaugă făina și amestecă din nou până când obții din nou o textură netedă.

Pasul 3: Gătește clătitele într-o tigaie unsă cu puțin ulei sau unt. Pune-le deoparte.

Pasul 4: Prăjește 4 ouă în aceeași tigaie. Servește fiecare clătită cu un ou prăjit deasupra, felii de avocado, puțină brânză și câteva bucăți de dovleac fiert și frunze de spanac... așa cum ai face pentru clătitele tradiționale!