Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Bucătării din toată lumea Ungaria

Ce zici de o vizită în Ungaria? Descoperă un preparat de bază în bucătăria ungurească. Gulașul sau tocănița călăreților unguri. Într-adevăr, rețeta asta e veche de când lumea! Această supă autentică, generoasă și gustoasă este preparatul național al țării. Probabil te întrebi ce îl face atât de special. Legumele delicioase și multă boia de ardei, desigur. Descoperă versiunea noastră 100% vegetariană.

Ingrediene:

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de preparare 20 minute

Timp de gătire 45 minutes 

  • 1 ceapă tocată
  • 150 g fasole albă boabe Bonduelle scursă de zeamă
  • 2 morcovi (200 g) curățați, spălați și tăiați cubulețe
  • 2 cartofi dulci (200 g) curățați, spălați și tăiați cubulețe
  • 2 tulpini de cimbru
  • 2 linguri de boia dulce
  • 1 lingură de boia afumată
  • 200 g tofu afumat și tăiat cubulețe
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 500 ml supă de legume
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  •  

Pașii rețetei:

Pasul 1: Călește ceapa într-o oală cu ulei de măsline. Adaugă legumele, cimbrul și puțină sare și piper. Lasă totul să se rumenească puțin și apoi adaugă cele două feluri de boia de ardei și tofu afumat.

Pasul 2: Într-un castron, diluează pasta de roșii cu supa de legume. Adaugă fasolea fiartă alături de  celelalte ingrediente.

Pasul 3: Toarnă și supa de legume peste ele, acoperă și lasă să fiarbă pentru încă 30 de minute.

Pasul 4: Îndepărtează capacul și lasă-o să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute. Mai condimentează puțin, dacă e nevoie. Masa e servită!

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

Cu marele său succes, gulașul - numit și supă de gulaș - a trecut granițele și variază în funcție de produsele disponibile în Slovacia, Cehia sau chiar Austria. Rețeta originală maghiară conține proteine animale, și anume carne de vită, și carne de vită gri din Ungaria - un fel de carne locală. În unele rețete, este posibil să înlocuiești carnea de vită cu miel, porc sau oaie. Esențial este să topești bucățile de carne.

Un alt ingredient esențial pentru această tocană gătită lent este boiaua de ardei! Un condiment ușor picant obținut din ardei dulce sau ardei roșu care conferă gulașului culoarea roșie tipică. Poți adăuga legume precum roșii sau ardei, dar și legume de sezon, cum ar fi vinete, ciuperci sau dovlecei... Această versiune vegetariană de gulaș poate avea o parte de cartofi fierți la abur sau orez care se va amesteca delicios cu sosul de boia. Dacă vrei să adaugi încă o proteină acestui gulaș vegetarian, de ce să nu adaugi un ou la acest preparat asezonat cu boia de ardei afumată, deopotrivă sănătoasă și gustoasă?


Rețete care te-ar putea interesa

Piept de pui cu ciupercuțe și ardei copt
Piept de pui cu ciupercuțe și ardei copt

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Spaghete cu mazăre și porumb
Spaghete cu mazăre și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Pizza cu ardei și măsline
Pizza cu ardei și măsline

Pentru o seară relaxată în familie.

2 persoane peste 45 min Mediu
Fusilli cu porumb
Fusilli cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Bucătării din toată lumea Ungaria

Ce zici de o vizită în Ungaria? Descoperă un preparat de bază în bucătăria ungurească. Gulașul sau tocănița călăreților unguri. Într-adevăr, rețeta asta e veche de când lumea! Această supă autentică, generoasă și gustoasă este preparatul național al țării. Probabil te întrebi ce îl face atât de special. Legumele delicioase și multă boia de ardei, desigur. Descoperă versiunea noastră 100% vegetariană.

Ingrediene:

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de preparare 20 minute

Timp de gătire 45 minutes 

  • 1 ceapă tocată
  • 150 g fasole albă boabe Bonduelle scursă de zeamă
  • 2 morcovi (200 g) curățați, spălați și tăiați cubulețe
  • 2 cartofi dulci (200 g) curățați, spălați și tăiați cubulețe
  • 2 tulpini de cimbru
  • 2 linguri de boia dulce
  • 1 lingură de boia afumată
  • 200 g tofu afumat și tăiat cubulețe
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 500 ml supă de legume
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  •  

Pașii rețetei:

Pasul 1: Călește ceapa într-o oală cu ulei de măsline. Adaugă legumele, cimbrul și puțină sare și piper. Lasă totul să se rumenească puțin și apoi adaugă cele două feluri de boia de ardei și tofu afumat.

Pasul 2: Într-un castron, diluează pasta de roșii cu supa de legume. Adaugă fasolea fiartă alături de  celelalte ingrediente.

Pasul 3: Toarnă și supa de legume peste ele, acoperă și lasă să fiarbă pentru încă 30 de minute.

Pasul 4: Îndepărtează capacul și lasă-o să fiarbă la foc mediu timp de 10 minute. Mai condimentează puțin, dacă e nevoie. Masa e servită!

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

Cu marele său succes, gulașul - numit și supă de gulaș - a trecut granițele și variază în funcție de produsele disponibile în Slovacia, Cehia sau chiar Austria. Rețeta originală maghiară conține proteine animale, și anume carne de vită, și carne de vită gri din Ungaria - un fel de carne locală. În unele rețete, este posibil să înlocuiești carnea de vită cu miel, porc sau oaie. Esențial este să topești bucățile de carne.

Un alt ingredient esențial pentru această tocană gătită lent este boiaua de ardei! Un condiment ușor picant obținut din ardei dulce sau ardei roșu care conferă gulașului culoarea roșie tipică. Poți adăuga legume precum roșii sau ardei, dar și legume de sezon, cum ar fi vinete, ciuperci sau dovlecei... Această versiune vegetariană de gulaș poate avea o parte de cartofi fierți la abur sau orez care se va amesteca delicios cu sosul de boia. Dacă vrei să adaugi încă o proteină acestui gulaș vegetarian, de ce să nu adaugi un ou la acest preparat asezonat cu boia de ardei afumată, deopotrivă sănătoasă și gustoasă?

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.