1. >Legumis
  2. >Tagliatelle din Dovlecel cu Linte Bolognese

Astăzi este despre pastele bolognese, în varianta vegetală! Un sos bolognese pe bază de linte pe tagliatelle din dovlecei.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 150 g de linte verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 usturoi
  • 1 conservă de roșii
  • 1 praf de cimbru
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • Brânză parmezan
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Pregătește sosul bolognese. Curăță și taie mărunt morcovul, ceapa și usturoiul. Rumenește-le în ulei de măsline. Adaugă sosul de roșii, cimbrul, dafinul, piperul si 400 ml. Atenție, ar trebui să adaugi sarea abia la sfârșitul procesului de fierbere, deoarece sarea încetinește gătirea legumelor.

Pasul 2: Când apa ajunge la punctul de fierbere adaugă 150 g de linte verde. Acoperă și lasă la fiert timp de 30 de minute la foc mic. Poți folosi și o conservă de linte Bonduelle Vapeur, astfel timpul de gătire va fi de doar 5 minute.

Pasul 3: În timp ce se face sosul, pregătește tagliatellele din dovlecei. Spală dovlecelul și taie capetele. Taie dovleceii fâșii folosind un aparat de curățat. Apoi le fierbi la abur timp de 2 minute. Scurge-le și usucă-le.

Pasul 4: pune tăiețeii de dovlecei în farfurii, deasupra sosul bolognese și parmezan ras.