1. >Legumis
  2. >5 idei pentru a-i determina pe copii să mănânce legume

5 idei pentru a-i determina pe copii să mănânce legume

Cea mai mare provocare în zilele noastre pentru părinți: să-i facă pe copii să mănânce mai multe legume! Legumis a enumerat pentru tine cele mai potrivite tehnici pentru a-i face să aprecieze morcovii, dovleceii și spanacul. Și chiar... să-i facă să ceară mai mult!

  • Leguma de nerecunoscut. În supă, rasă, la grătar, la tigaie, crudă sau gătită... Schimbarea texturii înseamnă schimbarea gustului, păstrează textura și variază formele.
  • Leguma camuflată. Servește legumele pe care nu le place într-un preparat pe care îl îndrăgește (dovlecei – pui, ouă omletă cu mazăre, varză de Bruxelles cu cârnați)
  • Legume de servit cu mâna. Batoane de morcovi sau fasole verde, le poți mânca direct cu mâna... precum cartofii prăjiți, dar mai sănătos.
  • Spectacol cu o singură legumă. Când este frumos și plin de culoare, nu e greu deloc! Broccoli, mazăre ca un șir de perle, morcovi în evantai: ai grijă de prezentare și, în farfurie, spune o poveste pe care o poți mânca.
  • Leguma cu fructe. Măr și fenicul, migdale caramelizate și salată verde, sirop de arțar și morcovi, miere și varză de Bruxelles? Mai presus de toate, dă exemplu mâncându-le și tu!