Humus din fasole roșie
Fasole roșie – Susan – Ulei de măsline – Suc de lămâie
Scurge de surplusul de lichid o conservă de fasole roșie. Amestecă cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahini), suc de lămâie, 2 lingurițe de ulei de măsline, sare și piper. Presară câteva semințe de susan. Servește fresh cu legume proaspete sau biscuiți.
Chili fără carne, preparare rapidă
Fasole roșie - Ceapă - Sos de roșii - Chimen - Chili
Cojește și toacă mărunt 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Rumenește-le într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă 500 ml de pulpă de roșii, un vârf de zahăr, 1 lingură de chimen pudră și chili uscat, după gust. Lasă la fiert timp de 10 minute, apoi adaugă fasolea roșie scursă în prealabil. Lasă la fiert încă 5 minute, dupa care poți servi cu orez, lipie și un pic de smântână.
Salată de fasole roșie și porumb
Fasole roșie - Porumb – Ceapă eșalot - Coriandru - Lime
Scurge 1 consevă de fasole roșie și una de porumb. Cojește și toacă fin 1 ceapă și 10 crenguțe de coriandru. Amestecă totul cu puțină sare, piper, ulei de măsline și sucul de la jumătate de lime.
Supă de fasole roșie și chorizo
Fasole roșie - Ceapă - Chorizo - Borș
Cojește și toacă fin 1 ceapă și 1 cățel de usturoi. Taie în cubulețe 1 chorizo. Rumenește usturoiul, ceapa și chorizo-ul într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă 1 litru de borș de legume, 2 roșii uscate tocate și fierbe totul timp de 10 minute, la foc mic. Adaugă o conservă de fasole roșie, 1 foaie de dafin, 2 crenguțe de cimbru. Lasă să fiarbă încă 10 minute și servește fierbinte.
Sote de spanac și fasole roșie cu parmezan
Fasole roșie – Baby spanac – Parmezan – Usturoi
Scurge o conservă de fasole roșie. Cojește și toacă 1 cățel de usturoi. Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-un wok sau tigaie, adaugă usturoiul, apoi 2 pungi de baby spanac proaspăt. Amestecă, apoi adaugă fasolea roșie, ține pe foc încă 2 minute. Adaugă sare și piper. Presară parmezan și servește fierbinte.