Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Arta congelării... și a supra-congelării!

Congelarea și supra-congelarea sunt două procese de conservare prin înghețare, dar... Tu știai ca nu înseamnă același lucru?

 

Metode de conservare

Congelarea și supra-congelarea au același scop: evitarea alterării alimentelor, folosind temperaturile scăzute. Diferită de alte metode de conservare (sterilizare, uscare, sărare, afumare) deoarece prin congelare produsele nu sunt modificate aproape deloc. Congelarea este un proces ce poate fi realizat acasă, în timp ce supra-congelarea este un proces industrial. În zilele noastre, deși pare un proces destul de simplu, a fost mult îmbunătățit cu ajutorul tehnologiei. La Bonduelle, folosind tehnici de ultimă oră, legumele congelate rivalizează din ce în ce mai mult cu cele proaspete, atât în ​​ceea ce privește aspectul cât și gustul.

 

Congelarea, metoda principală de conservare împotriva risipei de alimente

Congelarea are ca scop înghețarea progresivă a alimentelor acasă, cu temperaturi cuprinse între  -18 °C și -25 °C. Procesul necesită câteva ore și transformă apa din legume în gheață, ceea ce le permite să poată fi păstrate câteva luni. Câteva mici secrete, cum ar fi folosirea cutiilor sau a pungilor de congelator pentru evitarea oxidării, îți vor permite să optimizezi procesul. De asemenea, fructele și legumele trebuie scufundate în apă clocotită înainte de congelare.

De ce ne place această metodă? Este o metodă grozavă împotriva risipei de mâncare, atât în ceea ce privește economia cât și scăderea deșeurilor menajere. Evită aruncarea legumelor rămase în bucătărie, pe care le poți adăuga mai târziu pentru a face o supă delicioasă.

 

Supra-congelarea, mai mult decât un mod de a evita risipa!

Supra-congelarea, este o versiune îmbunătățită a congelării: prin scăderea bruscă a temperaturii alimentelor (doar câteva minute, spre deosebire de congelarea clasică, ce durează câteva ore) se evită formarea cristalelor mari de gheață. Pentru păstrarea calității, supra-congelarea trebuie realizată cât mai aproape de momentul recoltării legumelor Bonduelle, cum ar fi fasolea verde, mazărea sau morcovii. Ca și acasă, legumele sunt spălate cu grijă în apă rece înainte de scufundarea în apă clocotită.

De ce ne plac? Practice, savuroase și disponibile pe tot parcursul anului, legumele congelate limitează risipa de alimente datorită porționării și faptului că putem folosi doar cât avem nevoie. Mai mult, la Bonduelle, fabricile de ambalat sunt amplasate în apropierea câmpurilor, ceea ce ne oferă posibilitatea de a parcurge tot procesul, cules, spălat, congelat și ambalat în aceeași zi, fapt care ajută la păstrarea vitaminelor și a nutrienților.


Rețete care te-ar putea interesa

Vol au vent cu ciuperci
Vol au vent cu ciuperci

Rețete rafinate pentru momente speciale.

6 persoane 30-45 min Simplu
Lasagna cu porumb
Lasagna cu porumb

O rețetă servită de Ioana Ristea.

4 persoane peste 45 min Mediu
Ciorbă de păstăi
Ciorbă de păstăi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci
Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci

Rețetă delicioasă și sățioasă.

2 persoane peste 45 min Simplu
Arta congelării... și a supra-congelării!

Congelarea și supra-congelarea sunt două procese de conservare prin înghețare, dar... Tu știai ca nu înseamnă același lucru?

 

Metode de conservare

Congelarea și supra-congelarea au același scop: evitarea alterării alimentelor, folosind temperaturile scăzute. Diferită de alte metode de conservare (sterilizare, uscare, sărare, afumare) deoarece prin congelare produsele nu sunt modificate aproape deloc. Congelarea este un proces ce poate fi realizat acasă, în timp ce supra-congelarea este un proces industrial. În zilele noastre, deși pare un proces destul de simplu, a fost mult îmbunătățit cu ajutorul tehnologiei. La Bonduelle, folosind tehnici de ultimă oră, legumele congelate rivalizează din ce în ce mai mult cu cele proaspete, atât în ​​ceea ce privește aspectul cât și gustul.

 

Congelarea, metoda principală de conservare împotriva risipei de alimente

Congelarea are ca scop înghețarea progresivă a alimentelor acasă, cu temperaturi cuprinse între  -18 °C și -25 °C. Procesul necesită câteva ore și transformă apa din legume în gheață, ceea ce le permite să poată fi păstrate câteva luni. Câteva mici secrete, cum ar fi folosirea cutiilor sau a pungilor de congelator pentru evitarea oxidării, îți vor permite să optimizezi procesul. De asemenea, fructele și legumele trebuie scufundate în apă clocotită înainte de congelare.

De ce ne place această metodă? Este o metodă grozavă împotriva risipei de mâncare, atât în ceea ce privește economia cât și scăderea deșeurilor menajere. Evită aruncarea legumelor rămase în bucătărie, pe care le poți adăuga mai târziu pentru a face o supă delicioasă.

 

Supra-congelarea, mai mult decât un mod de a evita risipa!

Supra-congelarea, este o versiune îmbunătățită a congelării: prin scăderea bruscă a temperaturii alimentelor (doar câteva minute, spre deosebire de congelarea clasică, ce durează câteva ore) se evită formarea cristalelor mari de gheață. Pentru păstrarea calității, supra-congelarea trebuie realizată cât mai aproape de momentul recoltării legumelor Bonduelle, cum ar fi fasolea verde, mazărea sau morcovii. Ca și acasă, legumele sunt spălate cu grijă în apă rece înainte de scufundarea în apă clocotită.

De ce ne plac? Practice, savuroase și disponibile pe tot parcursul anului, legumele congelate limitează risipa de alimente datorită porționării și faptului că putem folosi doar cât avem nevoie. Mai mult, la Bonduelle, fabricile de ambalat sunt amplasate în apropierea câmpurilor, ceea ce ne oferă posibilitatea de a parcurge tot procesul, cules, spălat, congelat și ambalat în aceeași zi, fapt care ajută la păstrarea vitaminelor și a nutrienților.