1. >Legumis
  2. >A început operațiunea detox!

Abia ce au trecut sărbătorile. Dulciuri cu ciocolată, pâine, alcool, preparate cu mult sos... Toate au făcut parte din meniul de sărbători. Acum este momentul să revenim la obiceiurile noastre bune și la o dietă sănătoasă, variată și echilibrată. Știm că nu este ușor, dar suntem aici pentru a te ajuta. Îți vom împărtăși cele mai bune sfaturi pentru a-ți curăța eficient organismul și pentru a reintra rapid în formă.

Mai întâi vom începe cu partea cea mai importantă: hidratarea. Evită băuturile dulci. Prmul nostru sfat este să bei apă: călduță, caldă sau rece, așa cum îți place mai mult. Apa are proprietăți detoxifiante, fie în infuzie fie cu ceai verde sau negru, îi va permite organismului să funcționeze în parametrii optimi.

Însă detoxifierea nu se termină aici. Descoperă în continuare 3 rețete cu ajutorul cărora îți vei reintra rapid în formă. După cum se spune, o minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Poke bowl detoxifiant cu tofu

Pentru că plăcerea este asociată cu sănătatea, încearcă poke bowl-ul cu tofu! Ușor de preparat, această rețetă plină de legume proaspete și colorate îți va cuceri papilele gustative. O mâncare vegetariană pe cât de frumoasă, pe atât de gustoasă, care te va ajuta să scapi de toate toxinele acumulate la sfârșitul anului.

Lista de cumpărături:

  • 300 g orez fiert (de preferat orez cu bob rotund pentru sushi)
  • 120 g morcov ras stropit cu zeamă de lămâie
  • 120 g salată de varză roșie
  • 60 g edamame
  • 200 g brânză tofu, simplă sau afumată
  • 2 linguri sos de soia
  • Sucul de la ½ lămâie
  • 2 linguri semințe de susan
  • Un strop de ulei (măsline, susan, floarea soarelui...)

Mod de preparare:

Pasul 1: taie brânza tofu sub formă de cubulețe. Pune-o într-un castron cu sosul de soia, zeama de lămâie și 1 lingură de semințe de susan. Lasă-le la marinat în timp ce pregătești restul ingredientelor.

Pasul 2: întinde orezul în două boluri frumoase. Pune morcovii rași, salata de varză și apoi edamamele.

Pasul 3: scurge brânza tofu din sosul format și încălzește puțin ulei într-o tigaie antiaderentă

Pasul 4: rumenește brânza în tigaia incinsă și ai grijă să nu se ardă

Pasul 5: așează cubulețele de tofu în două boluri. Asezonează cu 2 linguri din sosul rămas de la marinare, presară semințele de susan rămase și preparatul este gata de servit.

Un mic secret, ridichea neagră este regina detoxifierii. O poți consuma la nesfârșit pe toată perioada acestei cure.

Supă cremă de salată fetică și curry

Fructele și legumele sunt prietenele noastre. Acum este rândul salatei fetică să revină cu numeroasele ei beneficii. Da, chiar o poți găti și într-o supă. Încearcă supa cremă plină de vitamine, o rețetă ideală pentru a înfrunta iarna rece.

Lista de cumpărături (pentru 4 persoane):

  • 2 cartofi sau 150 g dovlecei
  • 1 ceapă
  • 200 g salată fetică
  • 1 l borș de legume
  • 100 ml smântână
  • Curry
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Pasul 1: rumenește ceapa tocată și cartofii în puțin ulei de măsline. Pentru a simplifica rețeta, poți înlocui cartofii cu dovlecei, când este sezonul lor. Poți folosi și dovlecei congelați.

Pasul 2: adaugă 200 g salată fetică și acoperă cu un litru de borș de legume, apoi le lași să fiarbă timp de 20 de minute.

Pasul 3: adaugă și amestecă cu o lingură de curry (după gust, poți adăuga mai mult sau mai puțin) și 100 ml smântână

Quinoa cu rucola și ciuperci

Nu putem vorbi despre detoxifiere fără să ne gândim la salată. Încearcă salata cu quinoa! Echilibrată, proaspătă și sățioasă, quinoa îți va revigora stomacul. Aceasta favorizează o digestie sănătoasă și limitează rămânerea toxinelor în intestin. O masă întreagă și sănătoasă care ar trebui să devină aliatul tău în această cură de detoxifiere.

Lista de cumpărături (pentru 4 persoane):

  • 250 g quinoa
  • 100 g rucola
  • 1 borcan ciuperci feliate Bonduelle
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 700 ml borș de legume
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare fină și piper măcinat

Mod de preparare:

Pasul 1: clătește quinoa într-o sită deasă și taie ciupercile pleurotus

Pasul 2: scurge ciupercile de zeama din borcan, curăță și taie ceapa și usturoiul

Pasul 3: rumenește ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline. Adaugă ciupercile și rumenește-le timp de 3 minute. Adaugă quinoa și acoperă cu borșul

Pasul 4: lasă-le să fiarbă timp de 12 minute amestecând din când în când. Gustă și dacă este nevoie mai lasă-le să fiarbă încă 5 minute.

Pasul 5: amestecă rucola cu quinoa cât încă este caldă, adaugă sare și piper și gata. Se poate servi. Un mic secret, dacă preferi să o servești sub formă de salată, lasă quinoa să se răcească înainte de a amesteca cu rucola.