Multe legume de primăvară sunt ideale pentru toamnă deoarece aduc o schimbare într-o dietă, de altfel, foarte distinctă. Cu toate acestea, regulile care se aplică pe perioada primăverii, când tindem să ne focusăm pe aportul de vitamine, și nu atât pe prospețime, nu se aplică în această perioadă a anului.
Fă-le să strălucească în garnituri
Culorile și amestecurile complexe redate de legumele de primăvară sunt exact de ce ai nevoie pentru mâncarea potrivită. Fierberea este de preferat (la foc mic), întrucât lasă legumele intacte și adaugă diversitate felului principal. Alternativ, le poți pregăti pe aburi sau în cuptor. Lasă condimentele deoparte: aceasta este o perioadă când gustul natural al legumelor ar trebui să vorbească de la sine.
Readu la viață salatele tale delicioase
Cu cât intrăm mai mult în iarnă, cu atât tindem să mâncăm mai multă carne și mâncăruri grase. În parte, acest fapt este justificat de temperaturile de afară, dar, dintr-o altă perspectivă, urmăm pur și simplu modurile tradiționale de gătit. Majoritatea bucătăriilor tradiționale renunță la legume în acest sezon. Din fericire, cu amestecul de legume de primăvară de la Bonduelle poți mânca aceleași salate delicioase când vrei tu.
Învață mai multe despre deserturi
Deserturile cu legume sunt un mod interesant de a-ți face mâncărurile de toamnă mai complexe și mai interesante în același timp. Lasă zahărul deoparte (folosește, în schimb, miere) și alege morcovi tineri și țelină pentru deserturi excepțional de gustoase. În final, cu cât sunt mai variate felurile de mâncare de pe masă, cu atât mai bine te vei simți pe durata lunilor din această toamnă.