Broccoli, denumit și conopida verde, este o sursă excelentă de vitamina A, K, C, B și acid folic. De asemenea, broccoli conține multe săruri minerale valoroase pentru corpul uman, cum ar fi potasiu, calciu, fier, fosfor, seleniu și magneziu.
Beneficii broccoliÎn clasamentul fructelor și legumelor, broccoli ocupă locul cel mai înalt în categoria legumelor ce luptă împotriva cancerului. Această legumă este o sursă bogată de sulforafan, o substanță chimică cu o proprietăți antioxidante, care este eliberată în timpul masticației alimentelor. Este dovedit științific că acest compus atacă selectiv celulele tumorale, fără a aduce atingere celulelor sănătoase. În plus, sulforafanul crește cantitatea de enzime care îmbunătățesc capacitatea organismului de a scăpa de variate deșeuri organice pe care corpurile noastre le produc. S-a dovedit faptul că în perioadele când consumăm regulat broccoli, se poate observa o îmbunătățire semnificativă în eliminarea de substanțe cancerigene și iritante pulmonare, cum ar fi benzenul și acroleina (acestea pot deteriora permanent ADN-ul nostru) din organism. Coloranții conținuți de broccoli au, de asemenea, proprietăți anti-tumorale, care includ beta-carotenul și clorofila.
Broccoli, recomandat pentru bolnavii de diabetBroccoli este recomandat persoanelor cu diabet zaharat. Această legumă este o sursă valoroasă de crom, care este similar cu insulina, hormon care susține transportul glucozei către toate celulele din corpul uman. Prin urmare, elementul afectează activitatea corespunzătoare a pancreasului, un organ care este responsabil pentru producerea insulinei.
Broccoli vs sistemul circulatorVitamina K, conținută de broccoli, joacă un rol important în asimilarea calciului și de asemenea, reduce riscul de formare a cheagurilor în organism. Mai mult, planta de broccoli este, de asemenea, un ingredient valoros în dietele concepute pentru persoanele care suferă de anemie. Este o sursă de fier, acid folic și vitamina B - responsabil pentru crearea de noi celule roșii în corpul nostru.