Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Varza Kale

Cunoscută din antichitate, este o plantă din familia verzei, cultivată în Europa, America şi Asia.

100 g varză Kale - 29 kcal


Varza Kale conţine beta-caroten, luteină, calciu, fosfor, fier, magneziu, vitaminele A1, B1, B2, B6, C, E şi K.

Antioxidanți prețioși

Datorită conţinutului de antioxidanţi, varza Kale protejează contra tumorilor şi a sclerozei. Fiind un aliment uşor de digerat, cu conţinut bogat de săruri minerale şi vitamine, se recomandă în regimul alimentar al persoanelor în vârstă şi al copiilor.

O legumă cu istorie și... geografie

Deja Evul Mediu, varza Kale a fost o legumă cunoscută şi apreciată în întreaga Europă. Locuitorii Braziliei, a Olandei, Portugaliei, a Africii de Sud şi a Japoniei cu greu îşi pot imagina o bucătărie din care să lipsească varza Kale. Este cunoscută şi folosită de asemenea în Statele Unite.