Cunoscută din antichitate, este o plantă din familia verzei, cultivată în Europa, America şi Asia.

100 g varză Kale - 29 kcal

Varza Kale conţine beta-caroten, luteină, calciu, fosfor, fier, magneziu, vitaminele A1, B1, B2, B6, C, E şi K.

Antioxidanți prețioși

Datorită conţinutului de antioxidanţi, varza Kale protejează contra tumorilor şi a sclerozei. Fiind un aliment uşor de digerat, cu conţinut bogat de săruri minerale şi vitamine, se recomandă în regimul alimentar al persoanelor în vârstă şi al copiilor.

O legumă cu istorie și... geografie

Deja Evul Mediu, varza Kale a fost o legumă cunoscută şi apreciată în întreaga Europă. Locuitorii Braziliei, a Olandei, Portugaliei, a Africii de Sud şi a Japoniei cu greu îşi pot imagina o bucătărie din care să lipsească varza Kale. Este cunoscută şi folosită de asemenea în Statele Unite.