Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salata

Plantă anuală din familia Asteraceae, cultivată pentru frunzele sale. Există aproximativ o sută de soiuri de salată, de diferite texturi şi de diferite culori ale frunzelor. Este prezentă în emisfera nordică.

100g de salată – 12 kcal

Conţine amidon, potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina C, B1, B2, B5, B6, PP, E, provitamina A.

Verdele calmează

Are proprietăţi calmante, este un bun somnifer şi un antidepresiv, datorită conţinutului de magneziu, crom şi de acid folic.

Are grijă de inimă, se gândeşte la suflet

Salata nu numai că are grijă de sufletul nostru, dar datorită substanţelor şi elementelor conţinute în ea are grijă de inima noastră.

O legumă pe altar

Se consideră că salata a fost cultivată dintr-un soi cu frunzele amărui, care era prezent în Europa, Asia şi în America de Sud. A fost cultivată 4500 de ani înaintea erei noastre pentru uleiul care se găsea în seminţele sale. De abia în secolul al VI-lea înaintea erei noastre perşii au cunoscut gustul frunzelor sale, iar romanii i-au atribuit proprietăţi terapeutice. Ca o curiozitate – împăratul Augustus a clădit un altar în cinstea salatei.

Cultivă-ţi norocul

În China se considera că cultivarea salatei aduce noroc. Aceasta era servită la ocazii speciale, ca de pildă zilele de naştere sau Anul Nou.Rețete cu această legumă

Tabbouleh de sezon

Tabbouleh de sezon

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Salata Waldorf's-Astoria

Salata Waldorf's-Astoria

Pentru o seară relaxată în familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Salată de pui vietnameză

Salată de pui vietnameză

Mâncare din bucătăria vietnameză.

4 persoane 30-45 min Simplu
Supă de ciuperci și pâine prăjită

Supă de ciuperci și pâine prăjită

Gătește ceva ușor pentru masa de prânz: supa de ciuperci și pâine prajită.

3 persoane 30-45 min Mediu