Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Salata

Plantă anuală din familia Asteraceae, cultivată pentru frunzele sale. Există aproximativ o sută de soiuri de salată, de diferite texturi şi de diferite culori ale frunzelor. Este prezentă în emisfera nordică.

100g de salată – 12 kcal

Conţine amidon, potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina C, B1, B2, B5, B6, PP, E, provitamina A.

Verdele calmează

Are proprietăţi calmante, este un bun somnifer şi un antidepresiv, datorită conţinutului de magneziu, crom şi de acid folic.

Are grijă de inimă, se gândeşte la suflet

Salata nu numai că are grijă de sufletul nostru, dar datorită substanţelor şi elementelor conţinute în ea are grijă de inima noastră.

O legumă pe altar

Se consideră că salata a fost cultivată dintr-un soi cu frunzele amărui, care era prezent în Europa, Asia şi în America de Sud. A fost cultivată 4500 de ani înaintea erei noastre pentru uleiul care se găsea în seminţele sale. De abia în secolul al VI-lea înaintea erei noastre perşii au cunoscut gustul frunzelor sale, iar romanii i-au atribuit proprietăţi terapeutice. Ca o curiozitate – împăratul Augustus a clădit un altar în cinstea salatei.

Cultivă-ţi norocul

În China se considera că cultivarea salatei aduce noroc. Aceasta era servită la ocazii speciale, ca de pildă zilele de naştere sau Anul Nou.Rețete cu această legumă
Salata Waldorf's-Astoria
Salata Waldorf's-Astoria

Pentru o seară relaxată în familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Salată de pui vietnameză
Salată de pui vietnameză

Mâncare din bucătăria vietnameză.

4 persoane 30-45 min Simplu
Supă de ciuperci și pâine prăjită
Supă de ciuperci și pâine prăjită

Gătește ceva ușor pentru masa de prânz: supa de ciuperci și pâine prajită.

3 persoane 30-45 min Mediu
Amestec 4 season cu piure de dovleac și piure de broccoli
Amestec 4 season cu piure de dovleac și piure de broccoli

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

1 persoane 15-30 min Simplu
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.