Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Roșia

Este cultivată aproape la fiecare latitudine geografică, este disponibilă în sute de specii, de la cele uriaşe până la cele de mărimea unei frăguţe, de formă sferică, lunguiaţă, neregulată, cu nervuri, în formă de pară, în culoarea roşie, roz sau galbenă.

100 g de roşii = 19 kcal

Roșia conţine fibre, precum şi calciu, potasiu, fosfor, dar şi foarte multe vitamine A, B, C, şi E în cantităţi mari.

Medicul și rejuvenantul personal

Influenţa benefică a roşiei (fructul pătlăgelei roșii) nu numai asupra sănătăţii inimii şi a rinichilor, dar şi asupra regenerării pielii a fost confinramtă științific în nenumărate ocazii.

Iubită de majoritatea persoanelor

Cel mai sănătos mod de a consuma roşiile este în stare crudă. Conform specialiştilor americani în domeniul alimentației, un pahar de suc de roşii consumat zilnic vă garantează frumuseţea, sănătatea şi tinereţea. Se recomandă utilizarea roşilor în curele de slăbire, la tratarea bolilor de diabet şi a celor de rinichi. Este una dintre legumele cele mai consumate la nivel mondial.

Vei adora roșiile coapte

Când se coc, roşiile îşi datorează culoarea roşie substanței numită licopen – un pigment natural cu puternice proprietăţi împotriva artritei şi a cancerului. De asemenea, este cunoscut ca având un efect puternic în scăderea riscului apariţiei cancerului glandelor din regiunea picioarelor. Interesant este faptul că acest pigment pare că este mai uşor asimilabil din supe şi sosuri decât din roşiile crude.

Mărul iubirii, cu multe secrete ascunse

Când pătlăgeaua roșie a fost adusă în Europa pentru prima dată, fiind o plantă exotică pentru acele vrenuri, era considerată un afrodiziac. Francezii o numeau „pomme d’amour”, adică mărul iubirii. Pătlăgeaua roşie provine din America de Sud. A ajuns în Europa în secolul al XVI-lea și interesant este faptul că la început era cultivată doar ca plantă decorativă, deoarece se considera că este o plantă otrăvitoare. Italienii au fost primi care au agreat gustul acestei plante, deşi până în secolul al XVIII-lea mai uşor era să găseşti o roşie în ceaunele vrăjitoarelor decât pe masă. Iar în Statele Unite pătlăgeaua roşie a sosit împreună cu emigranţii din Italia şi Franţa.

Bătaia La Tomatina

În fiecare an, în ultima zi de miercuri a lunii august, micul oraș Bunol, aflat lângă Valencia, este gazda unei mari bătăi cu roșii – la Tomatina. Aceasta încheie o sărbătoare care durează o săptămână. În noaptea dinaintea luptei, camioanele cu roşii sunt deja pregătite, iar în jurul orei 11 în ziua următoare, acestea sosesc în piaţa centrală a orăşelului. Maeştrii de ceremonie încep atunci o bătălie „sângeroasă” care va dura două ore. După bătaia generală, toți se delectează cu o baie în râu, după care merg să mănânce faimoasa Paella, stropind-o cu un vin bun din regiune.Rețete cu această legumă
Rulouri de vinete
Rulouri de vinete

O rețetă savuroasă cu aromă de sărbătoare.

2 persoane peste 45 min Simplu
Coșulete cu mix de legume Bonduelle
Coșulete cu mix de legume Bonduelle

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane 30-45 min Simplu
Ratatouille - tocăniță de legume
Ratatouille - tocăniță de legume

Felul de mâncare cunoscut în întreaga lume.

4 persoane peste 45 min Simplu
Horiatiki - salată grecească tradițională
Horiatiki - salată grecească tradițională

O salată specifică bucătăriei naționale grecești.

2 persoane 15-30 min Simplu
Produse folosind această legumă
Amestec de legume Minestrone Mix
Amestec de legume Minestrone Mix
400 g
Cereali cu fasole verde și orz
Cereali cu fasole verde și orz
400 g
Cereali cu dovleac și hrișcă
Cereali cu dovleac și hrișcă
400 g
Amestecul de legume în stil Spaniol cu orez
Amestecul de legume în stil Spaniol cu orez
400 g g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.