Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Măslinul

Un soi de arbore, ce face parte din familia oleaginoaselor.

100 g de măsline – 160 kcal

Frunzele de măslin conţin oleoropină, oleasterol etc. Uleiul de măsline conţine circa 75% acid monooleinic, antioxidanţi (vitamina E şi polifenoli). Uleiul de măsline oferă de asemenea acizi poligraşi (omega – 6) fără consum excesiv de acizi hipergraşi.

Cea mai sănătoasă hrană a lumii

Pe o listă a ziarului săptămânal american « Time », măslinele s-au găsit în grupa celor mai sănătoase alimente din lume. Măslinele şi uleiul de măsline au o influenţă benefică asupra organismului datorită îndeosebi conţinutului mare de acizi graşi indispensabili, care scad nivelul colesterolului în sânge. Măslinele protejează inima şi vasele sanguine de ateroscleroză; ele constituie un ingredient de bază în alimentația mediteraneană, considerată ca fiind un model sănătos de hrană.

1 arbore 1 litru

Un arbore de măslin poate oferi circa 1 litru de ulei. Se poate întâmpla ca în anii de recoltă bună să se obţină chiar doi litri de ulei dintr-un singur arbore.

Arborele vieţii

Măslinul este veşnic verde, arborele sau tufişul atinge de la 4 la 12 metri înălţime. Arborele de măslin are tulpine cenuşii şi frunze mici, aride la pipăit. El dă roade la fiecare doi ani, după culesul măslinelor trebuie să « se odihnească » şi să-şi adune puterile pentru a da din nou fructe frumoase. Poate fi numit martorul timpurilor de odinioară, căci trăieşte chiar şi 1000 de ani!

Verzi şi negre

Variantele lui sunt multe, sunt măsline negre sau verzi, mici şi mari, cu gust diferit şi cu cantiate de grăsime diferită. Marinate într-o zeamă delicată au culoarea vinului negru şi un gust delicat de fructe. Sunt de neînlocuit ca aperitiv şi ca adaos la salate.

11 măsline

Măslinele pentru bucătărie le-au descoperit grecii încă din antichitate. Ei consideră că trebuie să mănânci 11 măsline pentru a simţi cu adevărat gustul lor. Popularitatea măslinelor continuă şi azi, în întreaga lume acest fruct micuţ câştigă un număr tot mai mare de amatori, iar despre uleiul de măsline se vorbeşte numai la superlativ.Rețete cu această legumă
Horiatiki - salată grecească tradițională
Horiatiki - salată grecească tradițională

O salată specifică bucătăriei naționale grecești.

2 persoane 15-30 min Simplu
Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie
Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

Rețetă delicioasă pentru întreaga familie

3 persoane peste 45 min Mediu
Pizza cu ardei și măsline
Pizza cu ardei și măsline

Pentru o seară relaxată în familie.

2 persoane peste 45 min Mediu
Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți
Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți

Orice s-ar spune, codul este regele meselor portugheze.

8 persoane peste 45 min Simplu
Produse folosind această legumă
Mediteranean Mix GOLD
Mediteranean Mix GOLD
310 g
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.