Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Conopida

Conopida este o plantă anuală înrudită cu varza. Află acum cum poți folosi conopida în curele de detoxifiere sau cum te poate ajuta această legumă să slăbești.

100g de conopidă  – 21 kcal

Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten, vitaminele C, K, B1, B2, B6. Această legumă este recomandată pentru prevenirea bolilor de cancer.

Ce este conopida?

Conopida este un produs natural, care permite explicarea fenomenului fractalilor. Această noţiune a introdusă în matematică în anii şaptezeci de către omul de ştiinţă francez de la colegiul Yale – Benoit Mandelbrot. Caracteristica de bază a fractalilor este asemănarea – o parte a mulţimii reflectă totalitatea acesteia. Astfel fiecare floare este o reprezentare a întregii conopide. Fractalii şi-au găsit utilizarea în diferite şi variate domenii ca de pildă medicina, hidrologia sau finanţele.

Detoxificarea cu conopidă

Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxificarea organismului. Compuşii toxici, dacă nu sunt eliminaţi la timp pot duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate cauza cancerul. Enzimele specifice, împreună cu vitaminele şi mineralele conţinute în conopidă dau acestei plante proprietăţile sale anti – cancerigene.

Slabă în calorii

Conopida nu conţine multe calorii, dar vă poate da starea de saturaţie deci haideţi să mâncăm conopidă, pentru sănătatea noastră, fără să ne fie frică de kilogramele în plus.

Varza din Cipru

Conopida provine din Cipru, la început a fost numită „varză de Cipru” Este cunoscută de 2500 ani. Era cultivată deja în Egiptul şi Persia antică. Ulterior planta a început să fie cultivată şi în Italia, pentru ca în secolul al XVI-lea să se popularizeze în întreaga Europă. În bucătăriile contemporane este utilizată în special la ciorbe şi supe sau în felurile de mâncare cu legume. Se serveşte fiartă în întregime sau crudă în salate. 

Leguma student

Mark Twain a spus „Conopida nu este nimic altceva decât o varză cu studii superioare”.

Retete cu conopida

Descopera savoarea retetelor noastre cu conopida si beneficiaza de efectele sale benefice asupra organismului. Afla cum poti prepara rapid mancaruri precum:

Vezi intreaga lista de retete cu conopida aici.



Rețete cu această legumă

Supă de vită de duminică

Supă de vită de duminică

O rețetă plină de savoare.

4 persoane peste 45 min Simplu
Friptură de porc alături de panna cotta cu legume Bonduelle, jeleu de sfeclă și păstăi usturoiate

Friptură de porc alături de panna cotta cu legume Bonduelle, jeleu de sfeclă și păstăi usturoiate

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane 30-45 min Simplu
Amestec 4 season cu piure de dovleac și piure de broccoli

Amestec 4 season cu piure de dovleac și piure de broccoli

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

1 persoane 15-30 min Simplu
Coșulete cu mix de legume Bonduelle

Coșulete cu mix de legume Bonduelle

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane 30-45 min Simplu

Produse folosind această legumă

Conopidă

Conopidă

400 g
Amestec legume de primăvară pentru supă cu cartofi

Amestec legume de primăvară pentru supă cu cartofi

400 g
Amestec de legume pentru tigaie cu Dovlecel, Summer Stir-Fry

Amestec de legume pentru tigaie cu Dovlecel, Summer Stir-Fry

400 g
Amestec de legume “4 anotimpuri”

Amestec de legume “4 anotimpuri”

400 g