1. >Despre noi
  2. >Vă prezentăm ambalajele noastre ecologice

Alimente vegetale sănătoase. Ambalaj reciclabil

La nature, notre futur. Natura nu reprezintă doar activitatea noastră. Este viitorul nostru. 

Fiind o afacere de familie care se preocupă de mult timp de problemele sociale și de mediu, credem că întreprinderile globale pot și ar trebui să fie o forță a binelui. 

De aceea, în ultimele trei decenii, de la prima noastră cartă agricolă, în 1996, am inovat modul în care cultivăm, ambalăm și vindem produsele noastre pentru a proteja mai bine mediul înconjurător și pentru a lăsa o planetă mai verde și mai sănătoasă generațiilor viitoare.

Luptăm împreună - pentru planetă, pentru hrană, pentru oameni

Pentru compania Bonduelle, planeta reprezintă una dintre preocupările majore. De aceea, angajamentul nostru este de a face din consumul bazat pe alimente vegetale (plant based) un mod de viață sustenabil pentru toată lumea.Este, așa cum spun francezii, „raison d'être", motivul pentru tot ceea ce facem, și definește principiile generale care stau la baza activității noastre și a implicării noastre în societate.

Acest proces ne implică pe toți: fermieri, comercianți cu amănuntul , mărci, manageri, angajați, consumatori și oameni de toate vârstele. Toată lumea are un rol de jucat, indiferent cât de mic. Și totul contează - de la solul în care ne cultivăm legumele până la gradul de reciclare al materialelor plastice pe care le folosim pentru ambalaje. 

Angajamentele noastre corporative se bazează pe trei piloni: hrana, planeta și oamenii.

Pentru a ajuta planeta, ne angajăm în favoarea unei agriculturi durabile și diversificate, cercetând și implementând în permanență noi metode de cultivare, prelucrare și vânzare a produselor.

Ne-am angajat ca, până în 2025, 100% din ambalajele noastre să fie reciclabile sau reutilizabile. Împreună putem salva planeta, cu fiecare ambalaj alimentar în parte.

Scopul nostru este de a face alimentele pe bază de plante accesibile tuturor. Cele șase angajamente pe care ni le-am asumat în ceea ce privește alimentația sunt: promovarea produselor locale și de sezon, reducerea utilizării pesticidelor, protejarea biodiversității și a solului, reducerea utilizării aditivilor, promovarea și creșterea ponderii produselor ecologice și dezvoltarea de ambalaje durabile. Alimentele noastre vegetale (plant based) de înaltă calitate, gustoase, naturale și sănătoase, au o valoare nutritivă ridicată și provin în principal din agricultura ecologică.

În cele din urmă, în ceea ce privește cel de-al treilea pilon al nostru, oamenii, avem un impact economic și social responsabil pentru toți angajații și comunitățile noastre.

Viitorul este acum: până în 2025, toate ambalajele noastre trebuie să fie proiectate pentru a fi reciclabile sau reutilizabile

Deșeurile de ambalaje alimentare reprezintă astăzi o problemă majoră la nivel mondial. Fiind unul dintre cei mai importanți producători de alimente din lume, Bonduelle se angajează să transforme modul în care cultivăm, cumpărăm și consumăm alimente, eficientizând tranziția către o agricultură durabilă și o economie circulară în care generarea de deșeuri este redusă masiv sau eliminată complet.

Obiectivul nostru pentru 2025 este ca toate ambalajele noastre să fie proiectate pentru a fi reciclabile sau reutilizabile pentru întregul nostru portofoliu de produse, oriunde sunt vândute produsele noastre. În acest scop, luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că toate ambalajele noastre sunt sau vor fi compatibile cu sistemele de reciclare existente sau planificate.

Noul ambalaj congelat pe care îl țineți acum în mână a fost proiectat ecologic, astfel încât să poată fi reciclat!

Materialul utilizat este polietilena, care este cel mai reciclabil plastic flexibil din Europa. Am trecut de la un plastic multistrat la unul monostrat pentru a îmbunătăți reciclabilitatea ambalajelor noastre. Nu în ultimul rând, aceste noi ambalaje au fost notate cu calificativul B "Design pentru reciclare" de la RecyClass* (certificat 237-BON-SZ acordat de CIRCPACK by Veolia)**.

 

În conformitate cu definiția reciclabilității și cu metodologia RecyClass, clasele A, B și C sunt considerate reciclabile, deoarece calitatea produsului reciclat este suficient de bună pentru a fi utilizat în aplicații în circuit închis sau în cascadă în circuit deschis.

*Despre RecyClass:

RecyClass este o inițiativă non-profit, trans-sectorială, care promovează reciclabilitatea, aducând transparență în ceea ce privește originea deșeurilor de plastic și stabilind o abordare armonizată în ceea ce privește calculul și urmărirea plasticului reciclat în Europa. RecyClass elaborează Protocoale de Evaluare a Reciclabilității și metode de testare științifică pentru materialele inovatoare de ambalare din plastic, care servesc drept bază pentru Ghidul de Proiectare pentru Reciclare și Tool-ul online RecyClass. RecyClass a înființat Certificatele de Reciclabilitate pentru ambalajele din plastic, Certificarea Procesului de Reciclare și Certificarea de Urmărire a Materialelor Plastice Reciclate pentru produsele din plastic. https://recyclass.eu/.

** Despre CIRCPACK by Veolia

CIRCPACK by Veolia este un consultant internațional independent care oferă consultanță și certificare privind reciclabilitatea ambalajelor. Ca parte a grupului Veolia, are acces la o prezență internațională și la cunoștințele locale și la instalațiile operaționale de reciclare industrială. CIRCPACK by Veolia sprijină proprietarii de mărci, producătorii de ambalaje și procesatorii să îmbunătățească reciclabilitatea ambalajelor prin combinarea cunoștințelor aprofundate și a know-how-ului operațional. Este un organism de certificare acreditat de RecyClass și poate oferi certificare de reciclabilitate pentru țările UE+3.