Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Află conținutul caloric al produselor din carne

Câte calorii au diferite tipuri de carne?

Află care este aportul de proteine, grăsimi şi carbohidrați în carnea de porc, de vită şi viţel, de iepure, în vânat şi în conservele de carne. Descoperă totul despre caloriile din carne și secretele care te-ar putea ajuta să îți îmbunătățeşti stilul alimentar.

Dacă consumi carne în mod regulat, este de preferat să ai o privire de ansamblu asupra numărului de calorii asociate cu aceste alimente. Le-am sistematizat pe toate într-un tabel ușor de urmărit, de unde poţi afla și valorile de proteine, carbohidrați și grăsimi asociate cu aceste cărnuri.

Pentru carnea de pui, vă rugăm să consultați tabelul separat aferent acestor varietăți.

Carnea este o grupă de produse ce constituie atât o sursă de proteine, precum și de substanțe minerale cum ar fi fierul, fosforul, sulful, magneziul și vitaminele B1, B2 și B3.  Trebuie totuși să avem grijă la consumul de carne.  Pe lângă elementele benefice, aceasta mai conţine şi acizi graşi saturaţi, care ridică nivelul de colesterol în sânge, favorizează apariţia afecţiunilor coronariene și ridică cantitatea de calorii din carne. Ca în orice, este important să ajungem la un echilibru.

Tabel valoric cu calorii carne

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Biftec de vacă 100 g 262 26,0 16,00 0,0
Boeuf Strogonow 100 g 164 11,3 11,3 4,4
Burtă 100 g 94 11,7 4,1 2,0
Carne de berbec fiartă, conservă 100 g 232 26 13,3 0,2
Carne de berbec gătită 100 g 204 28,0 9,0 0,0
Carne de cal 100 g 175 28,0 6 0,0
Carne de cerb 100 g 158 30,0 3,0 0,0
Carne de iepure 100 g 197 29,0 8,0 0,0
Carne de porc bucată cu os 100 g 174 21,0 10,0 0,0
Carne de porc cu grăsime (calorii carne) 100 g 340 15,0 30,0 0,0
Carne de porc gătită 100 g 364 22,6 30,0 3,1
Carne de porc gătită 100 g 297 25,0 32,0 0,0
Carne de porc înăbuşită 100 g 225 11,4 19,8 1,2
Carne de porc înăbuşită – conservă 100 g 349 14,9 32,2 0,2
Carne de vacă gătită în sos propriu 100 g 277 12,0 24,0 0,0
Carne de vacă înăbuşită 100 g 220 16,8 17,0 0,2
Carne de vacă, antricot 100 g 117 20,9 3,6 0,0
Carne de viţel gătită (calorii carne) 100 g 188 35,0 4,0 0,0
Carne în sos pe bază de făină (vită) în conservă 100 g 220 18,0 14,8 3,6
Ceafă 100 g 231 23,0 14,0 0,0
Chiftele de viţel 100 g 250 16,2 14,6 14,3
Chiftele din carne amestecată 100 g 199 23,0 10,0 15,9
Conservă de berbec turistică 100 g 210 18,0 15,2 0,2
Conservă turistică (carne de porc) 100 g 347 16,9 31,0 0,2
Conservă turistică (carne de vacă) 100 g 217 20,5 14,9 0,2
Costiţe de porc înăbuşite 100 g 210 7,9 19,2 2,2
Cotlet de porc la cuptor 100 g 155 22,0 7,0 0,7
Cotlet de porc pane 100 g 351 19,0 24,1 15,9
Cotlet de porc tocat 100 g 340 10,6 26,8 13,6
Cotlet de vacă tocat 100 g 220 14,6 11,8 13,6
Cotlet de viţel pane 100 g 365 27,1 21,3 17,4
Cotlet din carne amestecată tocată 100 g 284 13,0 21,1 11,8
Creier 100 g 138 12,0 10,0 0,0
Falcă 100 g 630 7,4 67,8 0,0
Ficat de berbec 100 g 101 18,7 2,9 0,0
Ficat de porc 100 g 165 26,0 4,0 2,6
Ficat de vită 100 g 191 29,0 5,0 4,0
Ficat de viţel 100 g 124 19,2 3,3 4,1
Fleică 100 g 217 19,3 15,7 0,0
Frigărui de porc 100 g 324 26,5 23,1 0,0
Friptură de vacă 100 g 157 16,7 10,1 0,0
Grătar de porc 100 g 472 21,7 42,7 1,5
Gulaş din carne de vită (calorii carne) 100 g 148 14,0 9,2 2,6
Gulasz de berbec 100 g 213 14,2 15,6 3,9
Gulasz de porc 100 g 333 13,1 29,4 3,9
Gulasz de vacă 100 g 212 16,8 14,3 3,9
Iepure gătit 100 g 197 29,8 8,0 0,0
Iepure prăjit 100 g 233 25,0 14,8 0,0
Inimă de berbec 100 g 82 13,5 2,5 0,0
Inimă de porc 100 g 148 24,0 5,0 0,0
Inimă de vită 100 g 165 29,0 5,0 0,0
Limbă de porc 100 g 270 24,0 19,0 0,0
Limbă de vacă în gelatină 100 g 212 22,4 13,6 2,4
Limbă de vită 100 g 284 20,0 22,0 0,0
Muşchi de vacă 100 g 113 20,1 3,5 0,0
Omoplat 100 g 106 19,9 2,8 0,0
Pateu de ficat 100 g 319 14,0 28,0 3,4
Pateu de vacă 100 g 275 16,1 23,3 0,4
Perișoare 100 g 194 14,0 11,6 8,2
Pulpă de porc 100 g 261 18,0 21,3 0,0
Pulpă de viţel (calorii carne) 100 g 108 19,9 3,1 0,0
Pulpe de vacă în gelatină 100 g 60 6,0 4,0 0,0
Raţă sălbatică 100 g 124 22,0 3,0 0,5
Rinichi de berbec 100 g 77 13,6 2,5 0,0
Rinichi de porc 100 g 151 25,0 4,0 0,0
Rinichi de vită 100 g 158 27,0 5,0 0,0
Roastbeef de vacă 100 g 152 21,5 7,3 0,0
Slănină 100 g 501 17,0 46,0 0,0
Şniţel 100 g 105 20,5 2,4 0,0
Şniţel de porc 100 g 278 17,0 20,0 5,0
Şniţel de vacă 100 g 338 17,6 25,1 10,2
Şold de oaie 100 g 232 18,0 18,0 0,0
Şuncă de porc, conservă 100 g 126 17,6 6,2 0,0
Umăr 100 g 257 16,0 21,7 0,0
Umăr de oaie 100 g 284 15,6 25,0 0,0
Vânat 100 g 125 21,0 4,5 0,0

Carnea – valori nutritive şi influenţa asupra sănătăţii omului - calorii carne

Carnea de porc conţine vitamina B1 în cantităţi mai mari faţă de celelalte cărnuri, favorizând astfel metabolismul carbohidraților şi buna funcţionare a sistemului nervos. Trebuie consumată cu moderaţie, deoarece face parte din grupa cărnurilor roşii, cu concentraţii mari de grăsime. Carnea de vită este bogată în vitamina B12, care este indispensabilă pentru creşterea tuturor celulelor corpului. Carnea de vită mai conţine şi importante cantităţi de fier şi de zinc. La fel ca şi carnea de porc, şi aceasta trebuie consumată doar ocazional și asezonată cu legume neamidonoase și crudități. Vânatul este o carne obţinută din fauna cinegetică, fiind aprobată pentru consum de către autorităţile veterinare corespunzătoare. Se caracterizează prin concentraţii reduse de grăsime şi prin valenţe gastronomice deosebite. Iepurii de captură au o carne deosebit de valoroasă - cu peste 20% conţinut de proteine, având în acelaşi timp conţinut redus de grăsimi (3-5%). În plus, această carne este bogată în substanţe minerale (săruri, fier, fosfor), vitamine (mai ales din grupa B-urilor) şi microelemente (cupru şi zinc). Datorită conținutului redus de grăsime din carnea de vânat, aceasta este o alegere mai bună pentru persoanele aflate în zona de risc pentru afecțiunile cardiace și circulatorii.

Mod de păstrare recomandat

Carnea se păstrează la frigider, în recipienţi special prevăzuţi pentru acest scop. Odată împărţită în porţii mai mici şi plasată în pungi de plastic, poate fi păstrată în congelator timp de 2-3 luni. Carnea astfel depozitată își păstrează valorile nutritive până la decongelare.


Rețete care te-ar putea interesa

Broccoli gratinat cu mozzarella gourmet și sos bechamel
Broccoli gratinat cu mozzarella gourmet și sos bechamel

O rețetă vegetariană ușor de pregătit, delicioasă și numai bună de savurat în zilele răcoroase

2 persoane 15-30 min Simplu
Rigatoni cu fasole albă
Rigatoni cu fasole albă

O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

4 persoane 30-45 min Simplu
Ratatouille - tocăniță de legume
Ratatouille - tocăniță de legume

Felul de mâncare cunoscut în întreaga lume.

4 persoane peste 45 min Simplu
Paste cu broccoli și dovleac
Paste cu broccoli și dovleac

Rețetă delicioasă și sățioasă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Află conținutul caloric al produselor din carne

Câte calorii au diferite tipuri de carne?

Află care este aportul de proteine, grăsimi şi carbohidrați în carnea de porc, de vită şi viţel, de iepure, în vânat şi în conservele de carne. Descoperă totul despre caloriile din carne și secretele care te-ar putea ajuta să îți îmbunătățeşti stilul alimentar.

Dacă consumi carne în mod regulat, este de preferat să ai o privire de ansamblu asupra numărului de calorii asociate cu aceste alimente. Le-am sistematizat pe toate într-un tabel ușor de urmărit, de unde poţi afla și valorile de proteine, carbohidrați și grăsimi asociate cu aceste cărnuri.

Pentru carnea de pui, vă rugăm să consultați tabelul separat aferent acestor varietăți.

Carnea este o grupă de produse ce constituie atât o sursă de proteine, precum și de substanțe minerale cum ar fi fierul, fosforul, sulful, magneziul și vitaminele B1, B2 și B3.  Trebuie totuși să avem grijă la consumul de carne.  Pe lângă elementele benefice, aceasta mai conţine şi acizi graşi saturaţi, care ridică nivelul de colesterol în sânge, favorizează apariţia afecţiunilor coronariene și ridică cantitatea de calorii din carne. Ca în orice, este important să ajungem la un echilibru.

Tabel valoric cu calorii carne

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi  (g)
Biftec de vacă 100 g 262 26,0 16,00 0,0
Boeuf Strogonow 100 g 164 11,3 11,3 4,4
Burtă 100 g 94 11,7 4,1 2,0
Carne de berbec fiartă, conservă 100 g 232 26 13,3 0,2
Carne de berbec gătită 100 g 204 28,0 9,0 0,0
Carne de cal 100 g 175 28,0 6 0,0
Carne de cerb 100 g 158 30,0 3,0 0,0
Carne de iepure 100 g 197 29,0 8,0 0,0
Carne de porc bucată cu os 100 g 174 21,0 10,0 0,0
Carne de porc cu grăsime (calorii carne) 100 g 340 15,0 30,0 0,0
Carne de porc gătită 100 g 364 22,6 30,0 3,1
Carne de porc gătită 100 g 297 25,0 32,0 0,0
Carne de porc înăbuşită 100 g 225 11,4 19,8 1,2
Carne de porc înăbuşită – conservă 100 g 349 14,9 32,2 0,2
Carne de vacă gătită în sos propriu 100 g 277 12,0 24,0 0,0
Carne de vacă înăbuşită 100 g 220 16,8 17,0 0,2
Carne de vacă, antricot 100 g 117 20,9 3,6 0,0
Carne de viţel gătită (calorii carne) 100 g 188 35,0 4,0 0,0
Carne în sos pe bază de făină (vită) în conservă 100 g 220 18,0 14,8 3,6
Ceafă 100 g 231 23,0 14,0 0,0
Chiftele de viţel 100 g 250 16,2 14,6 14,3
Chiftele din carne amestecată 100 g 199 23,0 10,0 15,9
Conservă de berbec turistică 100 g 210 18,0 15,2 0,2
Conservă turistică (carne de porc) 100 g 347 16,9 31,0 0,2
Conservă turistică (carne de vacă) 100 g 217 20,5 14,9 0,2
Costiţe de porc înăbuşite 100 g 210 7,9 19,2 2,2
Cotlet de porc la cuptor 100 g 155 22,0 7,0 0,7
Cotlet de porc pane 100 g 351 19,0 24,1 15,9
Cotlet de porc tocat 100 g 340 10,6 26,8 13,6
Cotlet de vacă tocat 100 g 220 14,6 11,8 13,6
Cotlet de viţel pane 100 g 365 27,1 21,3 17,4
Cotlet din carne amestecată tocată 100 g 284 13,0 21,1 11,8
Creier 100 g 138 12,0 10,0 0,0
Falcă 100 g 630 7,4 67,8 0,0
Ficat de berbec 100 g 101 18,7 2,9 0,0
Ficat de porc 100 g 165 26,0 4,0 2,6
Ficat de vită 100 g 191 29,0 5,0 4,0
Ficat de viţel 100 g 124 19,2 3,3 4,1
Fleică 100 g 217 19,3 15,7 0,0
Frigărui de porc 100 g 324 26,5 23,1 0,0
Friptură de vacă 100 g 157 16,7 10,1 0,0
Grătar de porc 100 g 472 21,7 42,7 1,5
Gulaş din carne de vită (calorii carne) 100 g 148 14,0 9,2 2,6
Gulasz de berbec 100 g 213 14,2 15,6 3,9
Gulasz de porc 100 g 333 13,1 29,4 3,9
Gulasz de vacă 100 g 212 16,8 14,3 3,9
Iepure gătit 100 g 197 29,8 8,0 0,0
Iepure prăjit 100 g 233 25,0 14,8 0,0
Inimă de berbec 100 g 82 13,5 2,5 0,0
Inimă de porc 100 g 148 24,0 5,0 0,0
Inimă de vită 100 g 165 29,0 5,0 0,0
Limbă de porc 100 g 270 24,0 19,0 0,0
Limbă de vacă în gelatină 100 g 212 22,4 13,6 2,4
Limbă de vită 100 g 284 20,0 22,0 0,0
Muşchi de vacă 100 g 113 20,1 3,5 0,0
Omoplat 100 g 106 19,9 2,8 0,0
Pateu de ficat 100 g 319 14,0 28,0 3,4
Pateu de vacă 100 g 275 16,1 23,3 0,4
Perișoare 100 g 194 14,0 11,6 8,2
Pulpă de porc 100 g 261 18,0 21,3 0,0
Pulpă de viţel (calorii carne) 100 g 108 19,9 3,1 0,0
Pulpe de vacă în gelatină 100 g 60 6,0 4,0 0,0
Raţă sălbatică 100 g 124 22,0 3,0 0,5
Rinichi de berbec 100 g 77 13,6 2,5 0,0
Rinichi de porc 100 g 151 25,0 4,0 0,0
Rinichi de vită 100 g 158 27,0 5,0 0,0
Roastbeef de vacă 100 g 152 21,5 7,3 0,0
Slănină 100 g 501 17,0 46,0 0,0
Şniţel 100 g 105 20,5 2,4 0,0
Şniţel de porc 100 g 278 17,0 20,0 5,0
Şniţel de vacă 100 g 338 17,6 25,1 10,2
Şold de oaie 100 g 232 18,0 18,0 0,0
Şuncă de porc, conservă 100 g 126 17,6 6,2 0,0
Umăr 100 g 257 16,0 21,7 0,0
Umăr de oaie 100 g 284 15,6 25,0 0,0
Vânat 100 g 125 21,0 4,5 0,0

Carnea – valori nutritive şi influenţa asupra sănătăţii omului - calorii carne

Carnea de porc conţine vitamina B1 în cantităţi mai mari faţă de celelalte cărnuri, favorizând astfel metabolismul carbohidraților şi buna funcţionare a sistemului nervos. Trebuie consumată cu moderaţie, deoarece face parte din grupa cărnurilor roşii, cu concentraţii mari de grăsime. Carnea de vită este bogată în vitamina B12, care este indispensabilă pentru creşterea tuturor celulelor corpului. Carnea de vită mai conţine şi importante cantităţi de fier şi de zinc. La fel ca şi carnea de porc, şi aceasta trebuie consumată doar ocazional și asezonată cu legume neamidonoase și crudități. Vânatul este o carne obţinută din fauna cinegetică, fiind aprobată pentru consum de către autorităţile veterinare corespunzătoare. Se caracterizează prin concentraţii reduse de grăsime şi prin valenţe gastronomice deosebite. Iepurii de captură au o carne deosebit de valoroasă - cu peste 20% conţinut de proteine, având în acelaşi timp conţinut redus de grăsimi (3-5%). În plus, această carne este bogată în substanţe minerale (săruri, fier, fosfor), vitamine (mai ales din grupa B-urilor) şi microelemente (cupru şi zinc). Datorită conținutului redus de grăsime din carnea de vânat, aceasta este o alegere mai bună pentru persoanele aflate în zona de risc pentru afecțiunile cardiace și circulatorii.

Mod de păstrare recomandat

Carnea se păstrează la frigider, în recipienţi special prevăzuţi pentru acest scop. Odată împărţită în porţii mai mici şi plasată în pungi de plastic, poate fi păstrată în congelator timp de 2-3 luni. Carnea astfel depozitată își păstrează valorile nutritive până la decongelare.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.