
Este ceva magic în atmosfera dinaintea sărbătorilor de iarnă: băuturi calde şi savuroase în cănuţe care ne încălzesc mâinile, plăcinte cu dovleac decadente, mere coapte cu umpluturi delicioase, bruschete şi crostini diverse, crocante şi apetisante.
Prăjiturile se pot transforma în snacks-uri sănătoase pe care le poți lua chiar și la birou, mai ales dacă acestea sunt preparate cu fructe sau legume.
Spre exemplu batoanele vegane de dovleac cu proteine.
Pentru a realiza această reţetă ai nevoie de o cană de curmale fără samburi, ½ cană caju crud, 2 linguri de seminţe de dovleac crude, 2 linguri de nucă de cocos rasă, ⅓ vanilie, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, ¼ cană piure de dovleac la borcan.
Pentru decorarea batoanelor ai nevoie de 2 linguri de seminţe de dovleac crude, 2 linguri de fulgi de nucă de cocos, 2 linguri de nuci pecan tocate.
Se combină toate ingredientele cu mixerul până se omogenizează. Acest lucru poate dura ceva timp, e necesară puţină răbdare. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se modelează compoziţia mărunţită în formă de batoane - aceasta va fi destul de lipicioasă, aşa că este recomandat să se lucreze cu mâinile ude. Se apasă amestecul cu partea din spate a unei linguri umede şi se netezeşte în partea de sus. Se presară deasupra amestecului cu 1 lingură: seminţele de dovleac, nucile pecan tocate, fulgii de cocos pentru ornat şi se apasă toate acestea ferm în amestecul batoanelor. Se ţin la îngheţat pentru 2-3 ore sau până la solidificare.
Se păstrează în frigider sau în congelator.