Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Snack-uri sănătoase pe timp de iarnă

Este ceva magic în atmosfera dinaintea sărbătorilor de iarnă: băuturi calde şi savuroase în cănuţe care ne încălzesc mâinile, plăcinte cu dovleac decadente,  mere coapte cu umpluturi delicioase, bruschete şi crostini diverse, crocante şi apetisante.

Prăjiturile se pot transforma în snacks-uri sănătoase pe care le poți lua chiar și la birou, mai ales dacă acestea sunt preparate cu fructe sau legume. 

Spre exemplu batoanele vegane de dovleac cu proteine.

Pentru a realiza această reţetă ai nevoie de o cană de curmale fără samburi, ½ cană caju crud, 2 linguri de seminţe de dovleac crude, 2 linguri de nucă de cocos rasă, ⅓ vanilie, 1 linguriţă scorţişoară măcinată,  ¼ cană piure de dovleac la borcan. 

Pentru decorarea batoanelor ai nevoie de 2 linguri de seminţe de dovleac crude, 2 linguri de fulgi de nucă de cocos, 2 linguri de nuci pecan tocate.

Se combină toate ingredientele cu mixerul  până se omogenizează. Acest lucru poate dura ceva timp, e necesară puţină răbdare. Se tapetează tava cu hârtie de copt.  Se modelează compoziţia mărunţită în formă de batoane  - aceasta va fi destul de lipicioasă, aşa că este recomandat să se lucreze cu mâinile ude. Se apasă amestecul cu partea din spate a unei linguri umede şi se netezeşte în partea de sus. Se presară deasupra amestecului cu 1 lingură: seminţele de dovleac, nucile pecan tocate, fulgii de cocos pentru ornat şi se apasă toate acestea ferm în amestecul batoanelor. Se ţin la îngheţat pentru 2-3 ore sau până la solidificare.

Se păstrează în frigider sau în congelator.


Rețete care te-ar putea interesa

Plăcinte cu spanac

Plăcinte cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Cartofi cu smântână și mazăre

Cartofi cu smântână și mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Pești zburători prăjiți

Pești zburători prăjiți

Mâncare din Insulele Caraibe.

4 persoane peste 45 min Mediu
Canelloni cu ciuperci și spanac

Canelloni cu ciuperci și spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Snack-uri sănătoase pe timp de iarnă

Este ceva magic în atmosfera dinaintea sărbătorilor de iarnă: băuturi calde şi savuroase în cănuţe care ne încălzesc mâinile, plăcinte cu dovleac decadente,  mere coapte cu umpluturi delicioase, bruschete şi crostini diverse, crocante şi apetisante.

Prăjiturile se pot transforma în snacks-uri sănătoase pe care le poți lua chiar și la birou, mai ales dacă acestea sunt preparate cu fructe sau legume. 

Spre exemplu batoanele vegane de dovleac cu proteine.

Pentru a realiza această reţetă ai nevoie de o cană de curmale fără samburi, ½ cană caju crud, 2 linguri de seminţe de dovleac crude, 2 linguri de nucă de cocos rasă, ⅓ vanilie, 1 linguriţă scorţişoară măcinată,  ¼ cană piure de dovleac la borcan. 

Pentru decorarea batoanelor ai nevoie de 2 linguri de seminţe de dovleac crude, 2 linguri de fulgi de nucă de cocos, 2 linguri de nuci pecan tocate.

Se combină toate ingredientele cu mixerul  până se omogenizează. Acest lucru poate dura ceva timp, e necesară puţină răbdare. Se tapetează tava cu hârtie de copt.  Se modelează compoziţia mărunţită în formă de batoane  - aceasta va fi destul de lipicioasă, aşa că este recomandat să se lucreze cu mâinile ude. Se apasă amestecul cu partea din spate a unei linguri umede şi se netezeşte în partea de sus. Se presară deasupra amestecului cu 1 lingură: seminţele de dovleac, nucile pecan tocate, fulgii de cocos pentru ornat şi se apasă toate acestea ferm în amestecul batoanelor. Se ţin la îngheţat pentru 2-3 ore sau până la solidificare.

Se păstrează în frigider sau în congelator.