Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Vinul la cină – cum îl servim?

Așează paharele în partea dreaptă-sus a farfuriei de bază, întrucât, de obicei, le luăm de pe masă cu mâna dreaptă. Începând din partea dreaptă, așează la exterior un pahar pentru vinul alb, apoi un pahar pentru vinul roșu. Paharul pentru apă trebuie așezat puțin în lateral, pentru a fi ușor de luat în timpul petrecerii. De asemenea, este important să reții că paharele pentru desert nu trebuie așezate pe masă încă de la începutul petrecerii, ci doar când servești cafeaua sau ceaiul. Paharele alese în mod corect, în afară de funcția lor estetică, permit aprecierea la adevărata valoare a culorii, gustului și a buchetului vinului. Paharele de vin trebuie să fie incolore și fabricate dintr-o sticlă fină și subțire. Doar în acest fel poate fi apreciat bine conținutul. Forma paharului joacă un rol esențial când vine vorba de degustarea vinului. Studiile au demonstrat că același vin, servit în pahare diferite, are un gust atât de diferit, încât nu este posibil să îți dai seama că este aceeași băutură. Cea mai răspândită formă a paharului este cea care se lărgește înspre partea inferioară, în formă de ou. Modul în care ținem paharul când bem este la fel de important. Paharul trebuie ținut de picior, pentru a evita încălzirea băuturii și murdărirea suprafeței sale. 

Aplică în mod corect aceste reguli, încearcă-le și vezi cât de mult va avea de câștigat petrecerea ta.

Bucură-te de petrecere și află mai multe aici:

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

Alcoolul – principiile de servire la masă

Cum folosim vin roșu în mix de legume


Rețete care te-ar putea interesa

Terină de legume

Terină de legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane peste 45 min Simplu
Musaca de broccoli fără carne

Musaca de broccoli fără carne

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Gogoși de porumb cu sos de iaurt

Gogoși de porumb cu sos de iaurt

O rețetă delicioasă cu porumb dulce și gustos.

4 persoane 30-45 min Mediu
Mâncărică de mazăre

Mâncărică de mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Vinul la cină – cum îl servim?

Așează paharele în partea dreaptă-sus a farfuriei de bază, întrucât, de obicei, le luăm de pe masă cu mâna dreaptă. Începând din partea dreaptă, așează la exterior un pahar pentru vinul alb, apoi un pahar pentru vinul roșu. Paharul pentru apă trebuie așezat puțin în lateral, pentru a fi ușor de luat în timpul petrecerii. De asemenea, este important să reții că paharele pentru desert nu trebuie așezate pe masă încă de la începutul petrecerii, ci doar când servești cafeaua sau ceaiul. Paharele alese în mod corect, în afară de funcția lor estetică, permit aprecierea la adevărata valoare a culorii, gustului și a buchetului vinului. Paharele de vin trebuie să fie incolore și fabricate dintr-o sticlă fină și subțire. Doar în acest fel poate fi apreciat bine conținutul. Forma paharului joacă un rol esențial când vine vorba de degustarea vinului. Studiile au demonstrat că același vin, servit în pahare diferite, are un gust atât de diferit, încât nu este posibil să îți dai seama că este aceeași băutură. Cea mai răspândită formă a paharului este cea care se lărgește înspre partea inferioară, în formă de ou. Modul în care ținem paharul când bem este la fel de important. Paharul trebuie ținut de picior, pentru a evita încălzirea băuturii și murdărirea suprafeței sale. 

Aplică în mod corect aceste reguli, încearcă-le și vezi cât de mult va avea de câștigat petrecerea ta.

Bucură-te de petrecere și află mai multe aici:

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

Alcoolul – principiile de servire la masă

Cum folosim vin roșu în mix de legume