
Ușoare și naturale, simple sau complexe, salatele pe care le poți crea pentru serile din această vară sau pentru micul dejun îți pot reconfigura dieta pentru următoarele luni. Îți sugerăm două combinații nemaiîntâlnite (o combinație dulce și o salată) pentru a te ajuta să începi.
1. Salată dulce cu rabarbură și pere albe caramelizate (4 porții)
4 tulpini de rabarbură; 4 pere albe medii; 3 linguri de zahăr brun; 1 lingură de ulei organic; un vârf de cuțit de sare; un vârf de cuțit de nucșoară măcinată; un vârf de cuțit de anason stelat măcinat.
Cojește rabarbura, taie-o în cuburi de un inch și fierbe-o timp de 5 minute. Între timp, cojește perele albe, taie-le în bucăți medii și caramelizează-le folosind zahărul și uleiul. Adaugă tot într-un bol, amestecă ușor, presară condimentele peste și lasă la frigider timp de o oră.
2. Țelină, morcovi și felii de ananas (4 porții)
1/2 rădăcină de țelină, dată pe răzătoare; 2 morcovi medii, dați pe răzătoare; 4 felii de ananas; un vârf de cuțit de sare; un vârf de cuțit de piper negru fin măcinat.
Pentru această salată, nu ai nevoie ca ananasul să fie foarte dulce, așa că ia feliile și pune-le sub jet de apă. Taie-le în bucăți mici și spală-le din nou. Într-un alt vas, dă pe răzătoare rădăcina de țelină și morcovii. În plus, poți adăuga jumătate de măr, atâta vreme cât nu e foarte suculent (salata, în forma finală, ar trebui să fie destul de uscată).
Adaugă sarea și piperul și amestecă legumele încet, după care pune-le în frigider pentru o jumătate de oră. După acest timp, scoate bolul, scurge bine bucățile de ananas, adaugă-le la amestec și servește imediat.