
În general, cei aflați la dietă și cei interesați de o alimentație sănătoasă chestionează rețetele de pizza. Până la un punct însă, această neîncredere este rodul unor preconcepții; pizza poate fi preparată astfel încât să fie și bună și sănătoasă.
Folosirea legumelor Bonduelle este salutară pentru cei preocupați de starea lor generală de sănătate, iar acest lucru este valabil și pentru rețetele de pizza. Variantele sunt virtual infinite, dar vă prezentăm trei idei care vă pot inspira.
- Pizza cu ciuperci feliate și cartofi: un cartof feliat foarte subțire și fiert la foc mic timp de 3 minute, nuci tocate bine, ulei de măsline, ciuperci feliate, brânză mozzarella și o linguriță de ulei de trufe.
- Pizza cu roșii și porumb dulce: usturoi, muguri de pin, ulei de măsline, frunze proaspete de oregano, coajă de lămâie, boabe de porumb dulce, brânză feta, roșii feliate, busuioc proaspăt și mărar.
- Pizza cu fasole roșie: ulei de măsline, brânză rasă (cheddar și mozzarella), sos de roșii coapte, fasole, un fruct lime, puțin chimion măcinat, sare, chili, o ceapă roșie și frunze proaspete de coriandru.
În fiecare din cele trei rețete de mai sus, cea mai simplă metodă de a integra legumele este atenția la texturi. Unii preferă să fiarbă în prealabil anumite legume (de exemplu porumbul) pentru a le face mai fine și mai zemoase. Dacă folosiți exclusiv legume din borcan, atunci fierberea nu mai este necesară. Nu uitați: puteți folosi câte condimente vă face plăcere; pe lângă aromă, acestea favorizează digestia și ajută la arderea grăsimilor.