Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Principiile combinării vinului cu mâncarea

Preparate potrivite cu vinul alb și cel rosé Vinul alb – Acest soi de vin, cu o aroma mai subtilă și mai ușoară, se combină în mod perfect cu legumele crude sau preparate la cuptor, fructele de mare și peștele, sau cu preparatele ușoare, cu foarte puțin condimente. Aperitivele ușoare, inclusiv fructele, vor alcătui o combinație perfectă cu vinul alb. Vinurile albe mai tari și cel rosé – cu o aromă mai robustă și mai expresivă – completează gustul peștelui pregătit la cuptor, prăjit sau afumat. De asemenea, mai poți combina vinul alb cu carnea roșie: delicată, condimentată ușor și servită cu sos alb. Vinul roșu se împletește bine cu orice preparate cu aromă puternică. Trebuie să ții cont și de faptul că această băutură poate avea niveluri diferite de intensitate. Vinurile roșii mai ușoare pot fi servite foarte bine alături de preparatele din pui, bine condimentate. Iar vinurile roșii mai grele au cel mai bun gust când se combină cu carnea roșie (la cuptor, prăjită, pe grătar). Vinul extrem de aromat și tare merge perfect cu carnea de vânat, în special dacă este servită cu sosuri închise la culoare, dense. Vinul spumant este unul dintre cele mai clasice aperitive. Este, de asemenea, și vinul care merge cu toate tipurile de preparate, cum ar fi peștele, legumele, brânza și deserturile. La desert, de obicei, se servește un vin demi-dulce sau vin dulce pentru desert. Dacă desertul tău este foarte dulce, un vin demi-dulce ar trebui să fie perfect. Pentru gustările de după-amiază, poți servi atât vin alb, cât și vin roșu.

Acum că știi principiile, încearcă-le împreună cu prietenii tăi

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Alcoolul – principiile de servire la masă

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb


Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri din vinete cu mazăre
Rulouri din vinete cu mazăre

Un preparat minunat, ușor de pregătit. Gustul inconfundabil al vinetei se completează de minune cu acela al mazărei dulce

2 persoane 30-45 min Simplu
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Ficăței de pui cu ciuperci și piure de cartofi
Ficăței de pui cu ciuperci și piure de cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Falafel cu garnitură de sfeclă roșie
Falafel cu garnitură de sfeclă roșie

Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta

2 persoane 30-45 min Mediu
Principiile combinării vinului cu mâncarea

Preparate potrivite cu vinul alb și cel rosé Vinul alb – Acest soi de vin, cu o aroma mai subtilă și mai ușoară, se combină în mod perfect cu legumele crude sau preparate la cuptor, fructele de mare și peștele, sau cu preparatele ușoare, cu foarte puțin condimente. Aperitivele ușoare, inclusiv fructele, vor alcătui o combinație perfectă cu vinul alb. Vinurile albe mai tari și cel rosé – cu o aromă mai robustă și mai expresivă – completează gustul peștelui pregătit la cuptor, prăjit sau afumat. De asemenea, mai poți combina vinul alb cu carnea roșie: delicată, condimentată ușor și servită cu sos alb. Vinul roșu se împletește bine cu orice preparate cu aromă puternică. Trebuie să ții cont și de faptul că această băutură poate avea niveluri diferite de intensitate. Vinurile roșii mai ușoare pot fi servite foarte bine alături de preparatele din pui, bine condimentate. Iar vinurile roșii mai grele au cel mai bun gust când se combină cu carnea roșie (la cuptor, prăjită, pe grătar). Vinul extrem de aromat și tare merge perfect cu carnea de vânat, în special dacă este servită cu sosuri închise la culoare, dense. Vinul spumant este unul dintre cele mai clasice aperitive. Este, de asemenea, și vinul care merge cu toate tipurile de preparate, cum ar fi peștele, legumele, brânza și deserturile. La desert, de obicei, se servește un vin demi-dulce sau vin dulce pentru desert. Dacă desertul tău este foarte dulce, un vin demi-dulce ar trebui să fie perfect. Pentru gustările de după-amiază, poți servi atât vin alb, cât și vin roșu.

Acum că știi principiile, încearcă-le împreună cu prietenii tăi

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Alcoolul – principiile de servire la masă

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb