Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Principiile combinării vinului cu mâncarea

Preparate potrivite cu vinul alb și cel rosé Vinul alb – Acest soi de vin, cu o aroma mai subtilă și mai ușoară, se combină în mod perfect cu legumele crude sau preparate la cuptor, fructele de mare și peștele, sau cu preparatele ușoare, cu foarte puțin condimente. Aperitivele ușoare, inclusiv fructele, vor alcătui o combinație perfectă cu vinul alb. Vinurile albe mai tari și cel rosé – cu o aromă mai robustă și mai expresivă – completează gustul peștelui pregătit la cuptor, prăjit sau afumat. De asemenea, mai poți combina vinul alb cu carnea roșie: delicată, condimentată ușor și servită cu sos alb. Vinul roșu se împletește bine cu orice preparate cu aromă puternică. Trebuie să ții cont și de faptul că această băutură poate avea niveluri diferite de intensitate. Vinurile roșii mai ușoare pot fi servite foarte bine alături de preparatele din pui, bine condimentate. Iar vinurile roșii mai grele au cel mai bun gust când se combină cu carnea roșie (la cuptor, prăjită, pe grătar). Vinul extrem de aromat și tare merge perfect cu carnea de vânat, în special dacă este servită cu sosuri închise la culoare, dense. Vinul spumant este unul dintre cele mai clasice aperitive. Este, de asemenea, și vinul care merge cu toate tipurile de preparate, cum ar fi peștele, legumele, brânza și deserturile. La desert, de obicei, se servește un vin demi-dulce sau vin dulce pentru desert. Dacă desertul tău este foarte dulce, un vin demi-dulce ar trebui să fie perfect. Pentru gustările de după-amiază, poți servi atât vin alb, cât și vin roșu.

Acum că știi principiile, încearcă-le împreună cu prietenii tăi

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Alcoolul – principiile de servire la masă

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb


Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Un aperitiv excelent pentru o masă festivă!

4 persoane 30-45 min Mediu
Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci
Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Curcan cu sos de rodii și ciupercuțe cu fenicul
Curcan cu sos de rodii și ciupercuțe cu fenicul

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Ruladă de somon afumat cu sparanghel
Ruladă de somon afumat cu sparanghel

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Principiile combinării vinului cu mâncarea

Preparate potrivite cu vinul alb și cel rosé Vinul alb – Acest soi de vin, cu o aroma mai subtilă și mai ușoară, se combină în mod perfect cu legumele crude sau preparate la cuptor, fructele de mare și peștele, sau cu preparatele ușoare, cu foarte puțin condimente. Aperitivele ușoare, inclusiv fructele, vor alcătui o combinație perfectă cu vinul alb. Vinurile albe mai tari și cel rosé – cu o aromă mai robustă și mai expresivă – completează gustul peștelui pregătit la cuptor, prăjit sau afumat. De asemenea, mai poți combina vinul alb cu carnea roșie: delicată, condimentată ușor și servită cu sos alb. Vinul roșu se împletește bine cu orice preparate cu aromă puternică. Trebuie să ții cont și de faptul că această băutură poate avea niveluri diferite de intensitate. Vinurile roșii mai ușoare pot fi servite foarte bine alături de preparatele din pui, bine condimentate. Iar vinurile roșii mai grele au cel mai bun gust când se combină cu carnea roșie (la cuptor, prăjită, pe grătar). Vinul extrem de aromat și tare merge perfect cu carnea de vânat, în special dacă este servită cu sosuri închise la culoare, dense. Vinul spumant este unul dintre cele mai clasice aperitive. Este, de asemenea, și vinul care merge cu toate tipurile de preparate, cum ar fi peștele, legumele, brânza și deserturile. La desert, de obicei, se servește un vin demi-dulce sau vin dulce pentru desert. Dacă desertul tău este foarte dulce, un vin demi-dulce ar trebui să fie perfect. Pentru gustările de după-amiază, poți servi atât vin alb, cât și vin roșu.

Acum că știi principiile, încearcă-le împreună cu prietenii tăi

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Alcoolul – principiile de servire la masă

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.