
Cu toate că sunt considerați mâncare de bază, cartofii ne pot impresiona papilele gustative dacă ne dedicăm timp să înțelegem combinațiile pe care le preferă cel mai mult. Dar înainte să intrăm în detalii, trebuie să ne amintim două lucruri:
- Dacă folosim carne, gustul cartofilor va fi eclipsat de aroma acesteia.
- Numărul ierburilor proaspete adiționale trebuie să fie mic pentru a permite cartofilor să strălucească în farfurie.
Ingrediente comune și exotice
În general, pentru pregătirea de supă de cartofi, este o idee bună să folosim țelină, ceapă, usturoi și praz. Toate aceste ingrediente, feliate sau tocate, adaugă suficientă savoare ansamblului încât să-i dea o identitate proprie. Cu toate acestea, adaugă-le în cantități mici (însumate, acestea nu trebuie să depășească jumătate din cantitatea de cartofi folosită).
Ingredientele exotice, pe de altă parte, ar trebui folosite în proporții încă și mai mici. Ce se califică ca exotic în acest caz? Orice, de la brânză cheddar la felii de somon afumat, la praf de curry sau la bucăți mici de bacon. Ai grijă: ar trebui folosit un singur ingredient exotic; vrei un adaos atractiv, nu un amestec de gusturi eclectice.
Fierberea cartofilor
Poți tăia cartofii în cuburi, caz în care trebuie să-i lași la fiert încet aproximativ 25 de minute. Acest fel de pregătire a cartofilor solicită puțină experiență, întrucât îi poți foarte ușor fierbe prea mult. Dacă nu știi cum să îi tai în cuburi într-un mod corect, poți să îi cumperi pre-tăiați, dar asigură-te că nu au fost semipreparați.
Pentru supă de cartofi cremoasă, taie cartofii cum vrei, dar nu-i lăsa să se fiarbă complet. După ce îi pisezi, pune-i iar pe foc și lasă să se fiarbă complet.