Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legume conservate, cu gustul intact

Datorită faptului că acum jumătate de secol metodele folosite în procesul de producție de legume conservate erau rudimentare, astăzi oamenii au încă prejudecata că acestor legume le lipsește gustul. Cu toate acestea, Bonduelle a dovedit deja că o asemenea realitate este falsă și că ai acces la legumele tale preferate pe durata întregului an. În plus, folosindu-te de câteva trucuri vei reuși să obții încă mai mult din legumele tale conservate, fără a investi mai mult timp sau energie în proces.

Regula de aur este să gătești astfel de legume în așa fel încât să reduci impactul altor ingrediente asupra lor. Când sunt conservate, legumele își reduc puțin, în mod natural, savoarea, care nu se pierde, ci trece în lichidul care vine cu acestea. Acest fapt se poate observa ușor în conservele de porumb dulce, unde nu există suc, păstrând gustul porumbului intact. 

Trebuie să îți modific strategia de gătit după următoarele trei reguli:

1. Gătirea la foc mic e mai bună decât gătirea rapidă

Fierberea sau chiar coacerea legumelor este de preferat în acest context. Gustul legumelor conservate va ieși la suprafață mai bine dacă alegi aceste metode datorită faptului că durează puțin până se degajă aroma adevărată a acestora. 

2. Cât mai puține condimente 

Gătește natural și simplu; nu are rost să adaugi piper cu lămâie în asemenea rețete, întrucât va acoperi notele subtile ale fiecărei legume conservate.

3. Dressing-uri ușoare, cu ceva în plus

Folosește dressing-uri ușoare pentru a da coerență întregii salate și pentru a da câteva note suplimentare. Pune dressing-ul peste legume înainte de a le servi, pentru a amâna cât mai mult interacțiunea dintre aceste două elemente ale salatei tale. 


Rețete care te-ar putea interesa

Ciuperci a la crème
Ciuperci a la crème

Yummm! Doar atât poți spune!

2 persoane 15-30 min Simplu
Iepure la cuptor cu legume
Iepure la cuptor cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Salată picantă de creveți și porumb cu vinaigretă de lime
Salată picantă de creveți și porumb cu vinaigretă de lime

Zilele de vară ne indeamnă să mâncăm mai multe salate, iar fructele de mare ne asigură aportul proteic al unei mese. Salata picantă cu creveți și porumb, va putea să reprezinte prânzul tău în această perioadă călduroasă.

2 persoane 30-45 min Mediu
Spaghetti cu zucchini, porumb și parmezan
Spaghetti cu zucchini, porumb și parmezan

Pastele sunt ușor de pregătit, sățioase și pot fi pregătite într-o mulțime de feluri. Te invit să încerci rețeta mea cu porumb și parmezan.

2 persoane 30-45 min Mediu
Legume conservate, cu gustul intact

Datorită faptului că acum jumătate de secol metodele folosite în procesul de producție de legume conservate erau rudimentare, astăzi oamenii au încă prejudecata că acestor legume le lipsește gustul. Cu toate acestea, Bonduelle a dovedit deja că o asemenea realitate este falsă și că ai acces la legumele tale preferate pe durata întregului an. În plus, folosindu-te de câteva trucuri vei reuși să obții încă mai mult din legumele tale conservate, fără a investi mai mult timp sau energie în proces.

Regula de aur este să gătești astfel de legume în așa fel încât să reduci impactul altor ingrediente asupra lor. Când sunt conservate, legumele își reduc puțin, în mod natural, savoarea, care nu se pierde, ci trece în lichidul care vine cu acestea. Acest fapt se poate observa ușor în conservele de porumb dulce, unde nu există suc, păstrând gustul porumbului intact. 

Trebuie să îți modific strategia de gătit după următoarele trei reguli:

1. Gătirea la foc mic e mai bună decât gătirea rapidă

Fierberea sau chiar coacerea legumelor este de preferat în acest context. Gustul legumelor conservate va ieși la suprafață mai bine dacă alegi aceste metode datorită faptului că durează puțin până se degajă aroma adevărată a acestora. 

2. Cât mai puține condimente 

Gătește natural și simplu; nu are rost să adaugi piper cu lămâie în asemenea rețete, întrucât va acoperi notele subtile ale fiecărei legume conservate.

3. Dressing-uri ușoare, cu ceva în plus

Folosește dressing-uri ușoare pentru a da coerență întregii salate și pentru a da câteva note suplimentare. Pune dressing-ul peste legume înainte de a le servi, pentru a amâna cât mai mult interacțiunea dintre aceste două elemente ale salatei tale. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.