Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ar trebui să renunțați la un banchet sau la masa de prânz? Alegeți petrecerea potrivită

Petrecerile ad-hoc

  • Un pahar de vin o petrecere modesta pentru anumite ocazii (cum ar fi deschiderea unei expoziții, o conferință de presă). Acest gen de petrecere poate fi ținută în orice moment al zilei, durează în jur de 30 de minute; sunt servite băuturi calde, vin, aperitive și suc;sunt potrivite snacks-urile reci cum ar fi: nuci,covrigi, alune.
  • Cocktail party - o scurta petrecere ținută în vederea celebrării unei distincții sau a unei promovări în firma; este celebrata după-masa, durează în jur de doua ore și se sfârșește înainte de ora 8 p.m.(ora la care începe si ora la care se sfârșește trebuie menționata în cadrul invitației); invitații se servesc singuri, chelnerii servesc doar din spatele barului și aduna farfuriile murdare; in principal se servesc gustări reci și băuturi dar nu și cafea.
  • Petrecerea tip bufet - are aceleași reguli ca si petrecerile cocktail, singura diferența fiind ca se servește și un fel de mâncare calda la petrecerea de tip bufet.
  • Petrecerea de gradina - o varianta a petrecerii cocktail ținută afara.

Petrecere la care se stă la masa

  • Cina - reprezinta o varianta a petrecerii ad-hoc, începe de regula la ora 8.00 seara și poate dura de la 2,5 pâna la 3 ore; în așteptarea musafirilor se servește un aperitiv (cca 20 minute); la petrecerile cu mai mult de 8 musafiri, locurile trebuie marcate; la petrecerile cu un număr mare de invitați trebuie plasata la intrare o lista cu planul de ședere al invitaților.
  • Banchetul - asemănător cu cina, însa organizat pentru mai multe persoane, chiar pentru câteva sute de persoane; invitațiile trebuie sa cuprindă un plan de ședere cu arătarea locului destinat fiecărui musafir în parte; gazda și invitatul de onoare trebuie sa tina un toast; toate regulile pentru aranjarea mesei trebuie respectate cu strictețe, trebuie sa fie un ospătar la 6-8 oameni.
  • Masa de prânz in scop de afaceri. Spre deosebire de alte celebrări, prânzul de afaceri este organizat de ambele partide;trebuie sa alegem un restaurant apropiat de locul de munca al invitaților, ori la jumătatea distantei;persoana care invita și nota de plata trebuie sa rămână discrete spre exemplu cu cardul de credit sau deoparte. Trebuie sa informam restaurantul când facem rezervarea ca noi urmează sa achitam nota de plata.

Rețete care te-ar putea interesa

Gogoși de porumb cu sos de iaurt
Gogoși de porumb cu sos de iaurt

O rețetă delicioasă cu porumb dulce și gustos.

4 persoane 30-45 min Mediu
Buchețele de fasole verde învelite în bacon
Buchețele de fasole verde învelite în bacon

Un preparat special, de savurat cu prietenii sau la masa festivă

2 persoane 30-45 min Simplu
Somon la grătar cu porumb dulce
Somon la grătar cu porumb dulce

Pentru o nuanță mai intensă a sosului trebuie să alegem un ardei gras roșu aprins.

2 persoane 30-45 min Complex
Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Un aperitiv excelent pentru o masă festivă!

4 persoane 30-45 min Mediu
Ar trebui să renunțați la un banchet sau la masa de prânz? Alegeți petrecerea potrivită

Petrecerile ad-hoc

  • Un pahar de vin o petrecere modesta pentru anumite ocazii (cum ar fi deschiderea unei expoziții, o conferință de presă). Acest gen de petrecere poate fi ținută în orice moment al zilei, durează în jur de 30 de minute; sunt servite băuturi calde, vin, aperitive și suc;sunt potrivite snacks-urile reci cum ar fi: nuci,covrigi, alune.
  • Cocktail party - o scurta petrecere ținută în vederea celebrării unei distincții sau a unei promovări în firma; este celebrata după-masa, durează în jur de doua ore și se sfârșește înainte de ora 8 p.m.(ora la care începe si ora la care se sfârșește trebuie menționata în cadrul invitației); invitații se servesc singuri, chelnerii servesc doar din spatele barului și aduna farfuriile murdare; in principal se servesc gustări reci și băuturi dar nu și cafea.
  • Petrecerea tip bufet - are aceleași reguli ca si petrecerile cocktail, singura diferența fiind ca se servește și un fel de mâncare calda la petrecerea de tip bufet.
  • Petrecerea de gradina - o varianta a petrecerii cocktail ținută afara.

Petrecere la care se stă la masa

  • Cina - reprezinta o varianta a petrecerii ad-hoc, începe de regula la ora 8.00 seara și poate dura de la 2,5 pâna la 3 ore; în așteptarea musafirilor se servește un aperitiv (cca 20 minute); la petrecerile cu mai mult de 8 musafiri, locurile trebuie marcate; la petrecerile cu un număr mare de invitați trebuie plasata la intrare o lista cu planul de ședere al invitaților.
  • Banchetul - asemănător cu cina, însa organizat pentru mai multe persoane, chiar pentru câteva sute de persoane; invitațiile trebuie sa cuprindă un plan de ședere cu arătarea locului destinat fiecărui musafir în parte; gazda și invitatul de onoare trebuie sa tina un toast; toate regulile pentru aranjarea mesei trebuie respectate cu strictețe, trebuie sa fie un ospătar la 6-8 oameni.
  • Masa de prânz in scop de afaceri. Spre deosebire de alte celebrări, prânzul de afaceri este organizat de ambele partide;trebuie sa alegem un restaurant apropiat de locul de munca al invitaților, ori la jumătatea distantei;persoana care invita și nota de plata trebuie sa rămână discrete spre exemplu cu cardul de credit sau deoparte. Trebuie sa informam restaurantul când facem rezervarea ca noi urmează sa achitam nota de plata.