Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?

 

Rolul paharului

Paharul din care se bea un anumit fel de alcool are o mare însemnătate, deoarece diversele băuturi trebuiesc servite din diverse tipuri de sticlărie, pentru a-şi păstra gustul şi aroma.

Votca

În păhărele cu picior servim votcă seacă şi aromată, cele fără picior fiind rezervate doar pentru votca seacă. Păhărelul se umple pâna la cam 3-5 mm de buză.  

Şampania şi vinurile spumante

Acestea se servesc în pahare cu picior, suple – de regulă cu receptacol care se îngustează în partea superioară. Paharul se ţine de picior, pentru ca să nu se încălzească băutura de la căldura mâinii. Paharele se umplu până la 3/4 din înălţime.

Vinurile albe

Paharele trebui să fie incolore, din sticlă netedă, foarte subţire. Vinul alb se bea din pahare cu calota mai mică decât a celor pentru vin roşu. Paharele se umplu după masă, până la jumătate.

Vinurile roşii

Se foloseşte un pahar cu picior relativ scurt, cu receptacolul mare, îngustat în partea superioară. Paharele se ţin fie de receptacol fie de picior. Se umplu până la 3/4 din înălţime.

Vinurile de desert şi de aperitiv

Se folosesc pahare asemănătoare cu cele pentru vin roşu, doar mai mici. Paharele se ţin de picior. Se serveşte la temperatura camerei. Paharele se umplu cel mult până la jumătate.

Coniacul şi brandy-ul

Se folosesc pahare cu receptacolul bombat, ţinute direct de receptacol. Se toarnă doar circa 20-40 ml alcool.

Whisky-ul

Se folosesc pahare cilindrice, cu fundul gros. Aceste pahare pot fi folosite şi la long drink-uri, la coctailuri fanteziste şi la orice băuturi alcoolice care se servesc cu cuburi de gheaţă.

Lichiorurile

Acestea se servesc în pahare mici cu picior, asemănătoare celora pentru votcă, dar cu mult mai suple. Paharele se ţin de picior. Se umplu până la jumătate.

Short drinks

Se folosesc pahare cu receptacolul evazat şi cu picior destul de scurt. Ele se umplu astfel încât să rămână cel puţin jumătate de centimetru până la gura paharului.

Berea

Se serveşte în pahare speciale numite pocale, care sunt de fapt pahare mari, cu picior scurt. Există şi pahare de bere înalte şi înguste, care sunt uşor evazate în partea superioară.


Rețete care te-ar putea interesa

Salată ușoară cu porumb și fasole roșie
Salată ușoară cu porumb și fasole roșie

O surpiză gustoasă și rapidă care îți va delecta papilele gustative.

4 persoane sub 15 min Simplu
Brioșă cu broccoli și chorizo
Brioșă cu broccoli și chorizo

Preparate delicioase pentru orice ocazie

2 persoane 30-45 min Complex
Salată la borcan cu fasole galbenă
Salată la borcan cu fasole galbenă

O gustare minunată pentru birou sau picnic

2 persoane 15-30 min Simplu
Cartofi cu fasole verde, mazăre dulce și morcovi
Cartofi cu fasole verde, mazăre dulce și morcovi

De sezon, de post, simplu și trendy.

1 persoane sub 15 min Simplu
În ce fel de pahare trebuie servită şampania, vinul, votca sau coniacul?
 

Rolul paharului

Paharul din care se bea un anumit fel de alcool are o mare însemnătate, deoarece diversele băuturi trebuiesc servite din diverse tipuri de sticlărie, pentru a-şi păstra gustul şi aroma.

Votca

În păhărele cu picior servim votcă seacă şi aromată, cele fără picior fiind rezervate doar pentru votca seacă. Păhărelul se umple pâna la cam 3-5 mm de buză.  

Şampania şi vinurile spumante

Acestea se servesc în pahare cu picior, suple – de regulă cu receptacol care se îngustează în partea superioară. Paharul se ţine de picior, pentru ca să nu se încălzească băutura de la căldura mâinii. Paharele se umplu până la 3/4 din înălţime.

Vinurile albe

Paharele trebui să fie incolore, din sticlă netedă, foarte subţire. Vinul alb se bea din pahare cu calota mai mică decât a celor pentru vin roşu. Paharele se umplu după masă, până la jumătate.

Vinurile roşii

Se foloseşte un pahar cu picior relativ scurt, cu receptacolul mare, îngustat în partea superioară. Paharele se ţin fie de receptacol fie de picior. Se umplu până la 3/4 din înălţime.

Vinurile de desert şi de aperitiv

Se folosesc pahare asemănătoare cu cele pentru vin roşu, doar mai mici. Paharele se ţin de picior. Se serveşte la temperatura camerei. Paharele se umplu cel mult până la jumătate.

Coniacul şi brandy-ul

Se folosesc pahare cu receptacolul bombat, ţinute direct de receptacol. Se toarnă doar circa 20-40 ml alcool.

Whisky-ul

Se folosesc pahare cilindrice, cu fundul gros. Aceste pahare pot fi folosite şi la long drink-uri, la coctailuri fanteziste şi la orice băuturi alcoolice care se servesc cu cuburi de gheaţă.

Lichiorurile

Acestea se servesc în pahare mici cu picior, asemănătoare celora pentru votcă, dar cu mult mai suple. Paharele se ţin de picior. Se umplu până la jumătate.

Short drinks

Se folosesc pahare cu receptacolul evazat şi cu picior destul de scurt. Ele se umplu astfel încât să rămână cel puţin jumătate de centimetru până la gura paharului.

Berea

Se serveşte în pahare speciale numite pocale, care sunt de fapt pahare mari, cu picior scurt. Există şi pahare de bere înalte şi înguste, care sunt uşor evazate în partea superioară.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.